Kylig tisdag

Godmorgon,

Mössan var minst sagt långt nerdragen när jag vandrade till skolan med Maximilian denna morgon. Minus -15 grader och man hade behövt en rånarhuva nerdragen över hela ansiktet för det stack ordentligt i kinderna. Så nu sitter jag här med två röda äppelkinder, så det behövs ingen rouge idag inte 😉 Men det är vansinnigt vackert, klarblå himmel och strålande sol.

Det här med vardagsmat och laga middagar på kvällarna det är ju inte alltid tjohej och glada miner när man kanske talar om att det blir fisk eller liknande. Men igår fick barnen pannkakor efter önskemål och då var man extra populär kan jag lova 😉 Det blev en liten rackare till pannkaka kvar till mig att lyxa till med denna frukost. Pannkaka, agavesirap och hallon, och såklart en stor kopp värmande kaffe till det, mums!

.

.

En annan typ av pannkaka jag gör ibland är bananpannkaka. Bruka köra efter detta receptet och det går hem även hos barnen.

.

Ingredienser: 1 banan 1 ägg 1 msk mandelmjöl ev 1 krm bakpulver 1–2 tsk kokosolja att steka i

Gör så här: Mosa bananen. Knäck ägget och vispa ihop det med bananmoset. Tillsätt mandelmjölet (ev blandat med bakpulver) och vispa lite till. Smeten behöver inte vara slät.

Hetta upp en panna med kokosolja. Klicka ut 2–3 msk smet per pannkaka och låt få en fin stekyta innan du försiktigt vänder. Servera genast med frukt och bär.

_____________