Frukost för två

.

Lördagsfrukost för två ♥

Valnötsbröd med fikonmarmelad, gott!

Har ni sett vårt nya frukostporslin, just love it!

Porslinet påminner mig om dom där retro muggarna/kopparna i emalj man hade förr.

Lördagsmuesli med jordgubb, blåbär aprikoser och äpple.

 

Voilá, en lördagsfrukost för två ♥

Alla med barn vet att dom kräver sin tid och energi, och att man som förälder får försöka hitta sina små stunder där man rår om varandra lite extra för att inte helt tappa varandra på vägen som föräldrar.

Här hemma är vi nog både bra och dåliga på att vårda relationen i perioder. Vi försöker någon helg i månaden att äta frukosten på tu man hand. Barnen får sin framför en film i källaren i lek & spelrummet, och är superglada för det. Dessa frukostar blir inga längre stunder så sett, men just att det är lugnt vid bordet, ingen som klagar på fel bredd macka, eller att det kivas om en särskild sked för att ta några ganska vanligt förekommande konflikter i detta hem runt matbordet gör ju att man kan sitta i lugn och ro och prata en vända.

Har ni bra små enkla gratistips som ni tar till för att vårda relationen?

.

.

Idag är det ingen vanlig lördag, idag fyller nämligen min älskade mamma år! Stort grattis återigen fina snälla mamma ♥

Här hemma är ovanligt stökigt, så vi måste röja och städa idag, inte så kul lördagsnöje men behövligt! När det är fixat blir det lördagsmys!

Ha en riktigt fin lördag!

Kramar Anna

 

 1. Linda skriver:

  Köksstolarna, var är dom ifrån? Och är dom ett bra köp? Så trött på kladdiga stolar. #småbarn

 2. K skriver:

  En lunch ute mitt i veckan på ett finare ställe med ett glas vin till – äta måste man ju oavsett.

  Mobilförbud en kväll i veckan: och att man hänger i sovrummet. Är så lätt att fastna i att man tittar på serier när barnen somnat. Men att helt kravlöst bara ligga i sängen utan telefoner redan kl 20-21 ger upphov till prat och omtanke.

  Lägga ett pussel och dricka en kopp te.

  Sitta bredvid varann på bion istället för att båda sitter bredvid barnen; håll hand, pussas lite diskret och snegla på era underverk som sitter bredvid.

  Ge barnen middag och kör ost och chark bara ni senare på kvällen, alternativt göra det till en vana att dra ut på middagarna på helgen: barnen får efterrätt i ett annat rum och ni tar ett glas vin till i lugn och ro.

  Vik tvätt tillsammans med lite soft musik, ljus och (hemligt) fika. Ha en fotölj eller så i tvättstugan så en kan sitta ned. Barnen kommer tycka det är tråkigt och hellre leka.

  Detta kanske bara är jag men jag älskar sällskap när jag badar. Att min man sitter bredvid så vi kan prata är så himla mysigt.

 3. Fint porslin – vart kommer det ifrån?

 4. Vi brukar släppa iväg barnen på helgerna när de ätit klart sin frukost så sitter vi vuxna och pratar en stund till i lugn och ro.
  Kram!

 5. Diana skriver:

  Hej Anna,

  Tack för inspirerande blogg.
  Har en fråga ang. klinkersen i köket. Jag ska nämligen också göra en snabb budgetlösning och måla om dem. Ditt golv ser verkligen fint ut.
  Ville höra om du kollat upp så att försäkringen täcker och godtar behandlingen av golvet?
  Fick nämligen detta råd i en färgaffär.
  Tacksam för svar, bästa hälsningar Diana

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..