F r e d a g s m a t

.

Tjingeling fredag,

Helgen står otåligt och stampar och vill dra igång. Bara några få timmar kvar av vardagen för denna vecka, härligt tycker jag!Tänkte dela med mig av ett tips på smarrig fredagsmat (eller när man nu vill äta något enkelt och gott). Så har ni en fläskfilé över så gör denna supersnabba och jättegoda gryta med lite sting och väldans få ingredienser.

Man kan servera den med pasta, potatis, bara en sallad eller andra grönsaker. Men just denna gång valde jag ris då det gillar alla i familjen!

Receptet kommer ursprungligen från @rossilovesfood (Tack för tipset Emmy!)

,

.

Ingredienser

1 st fläskfilé 5 dl vispgrädde 3 dl crème fraich ½ dl Kikkoman soja 2 tsk sambal oelek

Gör så här: Putsa filén, skär i tunna medaljonger, salta och peppra och stek i smör i en gryta tills köttet fått färg på båda sidor. Vispa ihop resten av ingredienserna och häll över köttet och låt puttra i ca 5 minuter. Sen var det klart!! Busenkelt med andra ord, och såsen blir bara sååååå god. Därför man vill ha mycket (om nu någon reagerar på :__mängden vätska till en fläskfilé ;P)

Ett tips är ju kanske att smaka av såsen med sambal så det inte blir för stark om man har barn eller vuxna som inte vill ha så starkt. Men jag tycker 2 tsk sambal är perfekt, men som sagt smaka er fram!

_____________________

Nu kör vi det sista av arbetsveckan, på återseende!

Kramar Anna