Dymmelonsdag

.

Älska på nya koftan från märket Agency M finns hos MyZtyle. Velade mellan beige och grå (finns i svart, grå & beige för 499 kr) men ni ser att det till slut blev en beige. Superfin kofta, med jättefint fall och passar mig som är ”varmblodig” då den inte är tjock i materialet. 

Alltid varit svag för denna typ av knappar på koftor, kappor och kavajer, och dessa är i silver och inte guld som det ofta annars brukar vara vilket jag gillar lite extra!

.

Tjingeling,

Vi befinner oss mitt i stilla veckan eller dymmelveckan, och idag är det enligt gammal sed Dymmelonsdag. Denna vecka som förr avslutade fastan och ledde upp mot påskhögtiden innehöll många traditioner och en hel del skrock. Man skulle inte gå hemifrån under stilla veckan. Det skulle ju vara stilla och tyst under veckan och det var också en tid med en extra mängd oknytt i farten, inte minst alla häxor som förberedde årets högtid på Blåkulla 🙂

Idag är onsdagen före påsk en helt vanlig vardag för de flesta av oss. Tänk så tiderna förändras och vissa traditioner bleknar och försvinner med århundradena. Men Blåkulla har vi ju kvar, har ni putsat upp kvasten inför lördag förresten? Ses vi där? Haha!!

.

Ha nu en bra onsdag oavsett om du ska följa den gamla seden och hålla dig lugn hemma, eller om du likt mig ska iväg och jobba 🙂

På återseende, kramar

/Anna