ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED F-Secure

S A F E

/

Barnen av idag är den första generationen som växer upp med internet som en självklarhet. Jag minns när internet kom, då sa många att det bara var en fluga, men det blev annorlunda och internet är ju numera en del av vardagen på gott och ont.

Jag kan absolut se fördelarna med internet för barnen, men samtidigt finns alltid den där rädslan för att dom ska bli utsatta för hemskheter, att dom ska bli lurade, träffa någon, eller göra något de egentligen inte vill. När barnen är små som mina, är det ganska enkelt ändå. Man begränsar skärmtiden (vi har t ex ”padd-fritt” söndagskväll fram till fredag eftermiddag) och man ser till att vara medveten om vad barnen gör och kollar på när dom väl är ute på internet. Här hemma spelar barnen mest på sina I-pads, kollar på leksaksklipp på Youtube, och så ett och annat musikklipp med Marcus & Martinus.

Men ju äldre barnen blir desto svårare blir det att ”ha koll” hela tiden som förälder, och det är det som skrämmer mig att man ska tappa kontrollen över vad barnen håller på med och utsätts för på nätet.

.

.

Då finns SAFE från F-Secure, som förutom att vara ett av de bästa skydden mot virus och andra otrevligheter, också innehåller ett verktyg som de kallar för Familjeregler som är till för att hjälpa föräldrar att tillsammans med barnen ställa in olika regler gällande internetanvändningen. Jag tror på att om barnet blir en aktiv deltagare i beslut kring var gränsen går och varför när det gäller internet, så accepteras också reglerna enklare.

Med SAFEs Familjeregler, detta smarta verktyg kan man bland annat göra följande:

1) Begränsa internettillgången,
2) Spärra olämpliga sajter,
3) Kontrollera själva tiden framför skärmen,
4) Spåra barnet/enheten via karta.

Det bästa är att allt det här styr man som förälder från sin egen enhet. Man behöver alltså inte ha åtkomst till barnens mobiler/datorer/plattor vilket jag tycker känns extra bra.

.

HÄR finner ni mer info om digitalt föräldraskap. Länken innehåller även ett erbjudande att ni får testa F-Secure SAFE gratis i en månad. Och vill ni därefter köpa programmet, kostar det 649 kr per år, och man kan då använda det på tre olika enheter.

_______________

1
19

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00