Se till att skydda er!

Hej på er,

Sommaren kom verkligen med besked här i söder, och solen är ju verkligen en källa till både glädje och njutning för oss nordbor efter en lång mörk och kall vinter.  Detta är absolut inte ett sponsrat inlägg på något vis, men jag vill bara skriva om solskydd för att det är såååå himla viktigt för oss alla att skydda oss mot solens UV-strålar.

Förutom att det kan göra väldigt ont att bränna sig (ajajaj), så ökar ju risken att utveckla någon form av hudcancer om man bränner sig i solen. Använd därför kläder, skugga och solkräm för att skydda dig och barnen. Barn är extra känsliga mot för mycket UV-ljus därför bör man se till att det finns skuggiga platser i barns omgivning så de kan ta skydd och man ska ALLTID se till att smörja in dom ordentligt många gånger på en dag!

.

Man säger (om jag fattat det rätt) att man bör smörja in sig ungefär varannan timme och alltid direkt efter att man har badat oavsett om krämen lovar vara vattenfast eller inte. Ansiktet är ju som regel alltid utsatt för solens strålar och bör därför skyddas och under soliga stranddagar behöver man såklart skydda hela kroppen!

Jag smörjer in barnen såna här soliga dagar på morgonen innan vi åker iväg till skola/förskola. Sedan har barnen varsin tub med solskydd liggandes som pedagogerna hjälper till att bättra på under dagen när barnen är ute mycket i solen.

.

Hur mycket solskydd man ska använda?

Blek/känslig hy= Solskydd med en högre solskyddsfaktor!

Hud med mer pigment=  inte lika hög SPF.Det är dock viktigt att alltid använda solskydd, oavsett hur bra pigment man har. Då skyddar man huden från solens skadliga strålning och det i sin tur förebygger ju rynkor och gör att huden hålls mjuk och elastisk längre. Så om ni inte investerat i årets solskydd ännu, gör det genast och börja smörj er! Behöver inte vara just dessa märken jag visar här, finns en massa olika på t.ex. apoteken!

Looooova nu sola säkert i sommar, ok?! ♥

Kramar Anna