ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED AXA

F r u k o s t t å r t a

/

Godmorgon,

Vad gör man om man tröttnar på den klassiska yoghurtskålen till frukost? Jo man kan svänga ihop en frukosttårta på granola-botten istället. Toppa skapelsen med yoghurt, och en massa färska frukter och bär du själv gillar. Det blir verkligen supergott; söt, syrlig, frisk och lite crunchy på en och samma gång, mums!

Kanske inget man som småbarnsförälder slänger ihop i all hast innan man drar iväg till jobbet en stressfull vardag, men alldeles perfekt att göra till en långfrukost när man är ledig. Eller så förbereder man helt enkelt botten dagen innan, då går det ju nästan lika snabbt som att slänga ihop en skål med yoghurt och granola, men bara nästan!

.

.

I n g r e d i e n s e r

3 dl granola,
(jag använde här ‘AXA Blueberry, Date & Cardamon’)
6 st urkärnade dadlar
2 msk kokosolja
1 msk iskallt vatten
en nypa flingsalt

Yoghurtfyllning:
300 g fet naturell yoghurt
100 g naturell färskost
saft och citronzest från 1 lime

Gör så här:

Granolabotten:  Mixa alla ingredienser i en matberedare till en jämn massa. Tryck ut i botten av en springform, och ställ in i frysen cirka 30 minuter. Yoghurtfyllning; Vispa ihop yoghurt med färskost. Pressa saften från 1 lime och riv ner limezest i smeten. Topping: Frukt, bär och nötter efter egen smak. Jag använde här färska jordgubbar, blåbär och passionsfrukt, mums!

.

.

6
43

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00