ANNONS

N a t i o n a l d a g e n

/

.

Alltså plockmat som förrätt, bara så himla gott tycker jag! Detta bjöd vi på igår när grannarna var över  en sväng på kvällen

Mozzarella, tomat, basilika, rostade pinjenötter och lite tryffelolja.

Ingen sommar utan vattenmelon i detta hem, vet inte hur många kilo jag redan denna sommar släpat hem.

Hej på er,

Vi började vårt nationaldagsfirandet redan igår kväll då grannarna kom över på middag och vin. Satt på balkongen hela kvällen (med lite hjälp på traven av infravärmaren mot slutet) Hur trevlig som helst som alltid när Sofia och Danne kommer över.

Till huvudrätt blev det laxpaket som vi egentligen hade tänkt fixa på grillen, men vädret var i kyligaste laget, så fixade dom i ugnen istället (funkar lika bra det) Blev magiskt gott om jag får säga det själv tillsammans med svensk färskpotatis, och en kall romsås.

Avslutade middagen med nått som är så enkelt men barnsligt gott= marängsviss med vaniljglass, vispad grädde, maränger, färska jordgubbar hallon och blåbär. Och så hade jag gjort en chokladsås till som jag serverade varm. Man fick helt enkelt plocka ihop efterrätten själv, var och en i sin egen skål, mumsigare än mumsigast!

Glömde dock ta en bild 🙂

.

Jag slängde ner det jag själv tycker är gott i laxpaketen, och tänkte att några av er kanske vill testa att göra dessa i sommar, på grillen eller då i ugnen om vädret strejkar Snabbt, enkelt och så gott!

.

I n g r e d i e n s e r !

.

Laxpaket
Bakplåtspapper
(eller aluminiumfolie men det
är ju inte bra att laga mat i)
Laxfiléer
Pak Choi
Fänkål
Dill
Salt
Sparris
Körsbärstomater

____________

Dillsmör
Rumstempererat smör
Dill
Citronzest/saft

____________

Romsås
Crème fraiche
Majonnäs
Stenbitsrom finkornig
Dill
Citron
Schalottenlök

___________

Gör så här:

Dillsmör Ta rumstempererat smör och blanda med finhackad lök, dill, citronzest samt lite pressad citronsaft.

Lax Skiva fänkålen tunt och låt sparrisen koka i 1-2 minuter, häll av vattnet. Ta bakplåtspapper (alt aluminiumfolie) och lägg på 3-4 blad från pak choi i botten, den skivade fänkålen och lägg på laxfilén, salta och klicka på dillsmöret på fisken. lägg i körsbärstomater, sparrisen och en extra dillkvist på toppen. Stäng sedan för ”paketen” med steksnöre om du använder bakplåtspapper, så att inget rinner ut. In i ugnen i 200 grader i 18-20 minuter!

Romsås Finhacka löken, och dillen och blanda ihop alla ingredienser. Droppa i lite citronsaft och låt stå kallt tills det är dags för servering!

SMAKLIG MÅLTID!

___________________

Ha en härlig dag!

Kramar

4
53

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00