ANNONS

Sommarlov & rabarbersnittar

/

.

Godmorgon soliga måndag,

Eller kanske borde skriva god förmiddag 🙂 Vi har f r o m idag officiellt sommarlov, och då valde vi att inte kliva upp före tuppen som vi annars gör. Därför tycker vi fortfarande det är morgon, medan ni som är på jobbet kanske tycker det börjar lacka mot lunchtider vid detta laget 😉

Som sagt sommarlov och ledighet är här, men vi är tvungna att hålla oss här i krokarna i två veckor framåt. Maximilian börjar nämligen på simskola idag. Ska bli så skönt när han kan simma. Han är så nära att kunna egentligen det såg jag i poolen på resan till Kanarieöarna i februari, men han måste få lite bättre självförtroende. Så jag tror på dessa två intensiva veckorna.

På barnens önskelistan så här under ledigheten står att vi ska baka bland annat. Kanske inget man gör en dag som denna, när det är strålande sol, men bra tidsfördriv dagar det är mindre bra väder!

.

Dessa rabarbersnittar bakade vi när det var lite sämre väder häromveckan. Jättegoda, dock blev som inte så snygga kanske (tyckte det var svårt att skära isär dom snyggt när dom var klara) men det spelar ju mindre roll i sammanhanget. God är dom i vilket fall.

Ingredienser
200 g smör
1 dl socker
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg

Fyllning

3 dl rabarber i små bitar
2 tsk potatismjöl
2 msk socker

Garnering

1 dl florsocker
2 tsk vatten

Gör så här: 
Sätt ugnen på 200°. Hacka snabbt samman matfett, socker, vetemjöl och bakpulver till en smulig massa. Tillsätt sist ägget och arbeta snabbt samman till en deg. Dela degen i tre jämnstora bitar. Rulla ut varje degbit till en plåtlång längd.

Lägg längderna på bakpappersklädd plåt och tryck en fördjupning längsmed mitten på varje. Lägg rabarberbitarna i en plastpåse och tillsätt potatismjöl och socker. Skaka om lätt och fördela fyllningen i mitten på längderna. Grädda i mitten av ugnen i 15–18 minuter.

Blanda samman florsocker och vatten till en slät glasyr och ringla över längderna. Skär upp i sneda snittar. Det var detta moment jag tyckte var lite svårt, att skära och få raka snygga kanter men kanske hade för slö kniv 🙂

Njut kakan med en kopp kaffe eller ett glas iskall saft!

________________________

Ha en fin måndag, så hörs vi!

Kramar Anna

8
35

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00