Moule Marinière

Halloj fredag,

Alltså Moule marinière, eller vinkokta musslor som det ju heter på svenska, men det låter ju bra mycket vackrare på franska, är fantastiskt gott. Denna läckra rätt som ursprungligen kommer från det sydfranska köket. Svårt att laga är det verkligen inte heller. Ta bara ett par nät blåmusslor, låt koka 5 minuter i en kastrull med vitlök, schalottenlök, vitt vin och grädde (se hela receptet nedan).

Tycker det passar extra fint att servera så här på sommaren tillsammans med ett kallt vin, och ett gott bröd att sedan doppa i det ruskigt goda spadet. Bara såååå mumsigt!

Nu kör vi fredag, och Maximilian har avslutning på simskolan i eftermiddag. Han har tagit en massa simmärken och är så taggad och målinriktad att det kanske blir en tävlingssimmare av honom 😉

Trevlig fredag önskar jag er alla!

Ingredienser

1 nät blåmusslor 1 st schalottenlök finhackad 4 st vitlöksklyftor finhackad 4 kvistar timjan 3 dl vitt vin 2 dl grädde 1 persilja finhackad olja att steka i

Gör så här; Fräs lök, vitlök och timjan i olja. Tillsätt musslor och vitt vin, lägg på lock och koka upp. När musslorna öppnat sig tillsätt grädde och koka upp. Lyft upp musslorna på fat, strö över den hackade persiljan och smaka av spadet med salt.

_____________________________

KRAMAR!!