P a n z a n e l l a

.

Halloj,

Alltså vad äter man egentligen i sån här värme? Haha, inte så att man är sugen på rejäl husmanskost direkt, något som jag annars gillar. Men ett tips från mig på nått riktigt gott är somrig brödsallad, ”Panzanella” som den heter på Italienska. Riktigt mumsigt, dessutom ett bra sätt att ta vara på gammalt bröd om man har sånt över!

Sallad är det allra bästa när det är så här varmt tycker jag, det och frukt. Man kan välja på att rosta brödet i salladen som krutonger i ugnen eller blanda det i dressingen.

.

Ingredienser

Några skivor bröd, gärna dygns-gammalt god olivolja flingsalt tomater, röda eller i blandade färger 1 rödlök 1 färsk basilika

Vinägrett

1 msk rödvinsvinäger 3 msk olivolja 2 tsk honung havssalt & nymald svartpeppar

.

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Använd ljust bröd. Skiva brödet i fyrkanter som krutonger och lägg på en plåt. Ringla över rikligt med olivolja. Strö över fänkålsfrön och flingsalt. Ställ in plåten i ugnen tills krutongerna är gyllene och frasiga. Dela tomaterna och skiva löken. Blanda allt på en tallrik tillsammans med krutonger och basilikablad. Blanda vinägrett på rödvinsvinäger, olivolja, honung, flingsalt och nymald svartpeppar. Häll över salladen och servera!

Smaklig måltid!

____________

Ha en riktigt härlig onsdag! Jag ska träffa några av mina barndomskamrater ikväll på middag. Det ser jag verkligen framemot massor!!

Kram på er!