I annonssamarbete med AKADEMIBOKHANDELN

Skolstarten hägrar

.

Redo för skolstart och hösttermin!

pennfodral mm som gör skolstarten lite roligare. 

Bästa blocket för en ”listnörd” som jag, skriv i och bocka av sånt här går jag igång på 😉

.

Godmorgon,

Akademibokhandeln är så mycket mer än ”bara” en bokhandel, här hittar man allt man kan tänkas behöva såhär inför skolstarten för att det ska bli lite extra spännande och skoj!

För sommarlovet närmar ju faktiskt sig sitt slut, och skolstarten hägrar på måndag här i stan. Att gå från förskola till skola kan kännas som ett gigantiskt steg. Jag minns det som igår när Maximilian skulle börja förskoleklass. Plötsligt var den där lilla pojken uppenbarligen inte så liten längre. Han som nyss älskade pekböcker, och knappt kunde gå. Plötsligt var det istället egen skolväska, bricklunch i matsal helt på egen hand och för att inte tala om att han skulle dela skolgård med bra mycket äldre barn. Panik för mamman kan jag erkänna!

.

.

Det jag oroade mig allra mest över innan Maximilian började skolan, var att det inte skulle finnas någon grind eller staket på skolgården, knappt någon vuxen ute på rasterna, och en jättestor skolgård med en trafikerad väg utanför. Så det var allt lite med andan i halsen jag lämnade honom dom första veckorna på skolan, men man växer liksom barnet in i dom nya ”rollerna”, och numera är det inga konstigheter alls att varken lämna eller hämta honom utan ”skyddsnät” runt om.

.

Vi som numera har rätt bra rutin på detta med skollivet då Maximilian alltså börjar andra klass på måndag, brukar alltid så här innan höstterminen drar igång ladda upp med nya pennfodral.

Sedan är ett väldans bra tips att införskaffa en mapp till ryggsäcken för eventuella lösa läx-papper eller teckningar som ska tas med hem så dom inte skrynklas ihop och förstörs i väskan.

.

C h e c k l i s t a !

Pennor
Anteckningsblock
Suddgummi
Pennfodral
Mapp

Allt detta och mycket, mycket mer finner ni som sagt hos Akademibokhandeln under övrigt sortiment på deras hemsida, och såklart hittar man det även i butik!

Här kan du även få mer inspiration inför skolstarten!

Kramar Anna

 

 1. Ullie skriver:

  Kan du fatta, ja har läst din blogg lika länge eller ja innan då, man väntade o tänkte japp nu har hon inte skrivit därför hon är på bb så va du det hihi! Stora barn har du nu, mina är 12 14 16 så ingen liten här längre mina ena börjar i morg o de andra på tisd.

  Härligt på västkusten vi har haft en söndrig bil och sen blev resan till Grekland så nä inget västkusten i år för vår del, känns konstigt men ja kanske blir det en tur över till Danmark över en dag då kanske man åker förbi lite. Hoppas nu skoldagen går bra. Stor Kram Ullie

 2. Sofia skriver:

  Förvånad att ni får ordna med material själva? Hos oss får alla allt dom behöver av skolan, man får inte ens ta med eget vilket är toppen – ingen hets!

 3. Lisa skriver:

  Älskar anteckningsblock och pennor! Jag arbetar som lärare och tycker att det blir så mycket roligare att skriva i fina block! Ska bli kul sen bör mina barn börjar skolan (njuter dock medan de är små). Kram

  http://www.nouw.com/noos

 4. A skriver:

  Hos oss får barnen inte ha pennfack, egna pennor, papper m.m. Ofta så i skolan för att undvika att nån annan har finare än den andre, eller att barnen pillar med sakerna på lektionen. Skönt tycker jag, slippa hysterin innan skolan börjar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..