En snabblagad soppa

Tjingeling,

Torsdag= soppa till middag enligt någon oskriven gammal regel 🙂 Här hemma följer vi sällan detta, vi äter soppa när det behagar oss helt enkelt. Men innan jag fick barn hade jag fått för mig att det inte var mat för barn (tror jag kan ha nämnt etta förut), men fel hade jag, om jag ser till mina egna barn. Dom älskar soppor i alla dess former.

Skulle säga att det är tack vare förskolan, för kan inte ta på mig äran att det var jag som introducerade soppa för barnen. Utan dom pratade ofta om att dom ätit en god soppa på lunch på förskolan (ofta på torsdagar 😉 och så tänkte jag att jag skulle testa laga detta hemma och som sagt dom äter glatt när det serveras.

En riktigt soppfavorit hos barnen är denna broccolisoppa som är enkel och snabb att tillaga, och smakrik, len och god på en och samma gång. Här får ni receptet om ni vill testa, höst är ju också soppornas tid om inte annat.

.

.

Ingredienser 3-4 pers

250 g färsk broccoli 2 medelstora potatisar 1 gullök 2 grönsaksbuljongtärningar 700 ml vatten En skvätt grädde

Gör så här:

Dela broccolin i mindre bitar, skala potatis och lök, dela även dessa i mindre bitar. Koka upp vatten, buljong samt potatis, och grönsakerna. Låt koka under lock i 10-12 minuter. Mixa soppan slät, häll i grädde efter smak, och låta koka ihop någon minut, servera direkt tillsammans med bröd/knäckebröd.

Brukar även ibland ha i lite bitar av broccoli för lite tuggmotstånd i soppan, men det är en smaksak, slät soppa eller med bitar.

.

Riktig snabbmat är det, klart på mindre än 15 minuter!

Smaklig måltid!

_______________