ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Zendium

Zendium i vardagen

/

Vardagsrutiner och detta med tandborstning, hur gör ni?

Vi har två olika uppsättningar med tandborstar och tandkräm för barnen. En har vi i badrummet på övervåningen som används på kvällstid när det är läggdags och alla dessa rutiner, inga konstigheter. Det andra tandborstsetet har vi i köket, det kan ju tyckas lite konstigare kanske?! Men vårt hus är så pass stort att det tar för lång tid (ja det låter väl ännu knasigare, men så är det) att få med alla ungar upp (och ner utan distraktion) på övervåningen på vardagsmornarna när man ofta är i lite tidsnöd innan man ska iväg till jobb, skola och förskola. Därför borstar jag tänderna på barnen i just köket hur tossigt det än kan låta, rakt efter frukosten.

Men det är ju faktiskt helt oviktigt var man borstar tänderna, det viktiga är ju ATT man borstar morgon och kväll, stor som liten!

.

Våra barn är nog ganska ”duktiga” med sina tänder och borstning. Sällan bråk och krångel om just denna punkt av alla ”måsten” i vardagen. Den av barnen som är allra noggrannast med sina tänder är Celine, hon påminner ofta oss alla om att man inte ska missa tandborstningen. Som en liten extra mamma 🙂

Slarvigast är storebror som man får påminna lite mer. Julie, minstingen är väl kanske den som krånglar mest. Men när hon är med på noterna, då är hon den som gapar allra, allra störst. ”Mamma, jag är en krokodil nu” som hon brukar säga själv när hon gapar som bäst 🙂

.

Visste ni att barn har tre gånger så många smaklökar som vi vuxna, och dessa sitter i hela munnen, och inte bara på tungan som hos mig och dig!? Det är just därför barn ofta är särskilt känsliga för stark smak och även för skummedel.

Därför använder vi Zendium Kids till Julie, med lite lägre fluorhalt och smak, och Zendium Junior till Celine och Maximilian, den har lite mer fluor och lite mer smak! Men båda varianterna är milda och har milt skummedel som lämpar sig för känsliga små munnar.

Därför väljer jag #DenMedZ.

För att läsa mer, kika här

/Anna

4
26

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00