Blomsterströssel

2018 09 20 028

.

Köket igår eftermiddags, då nystädat och ordning runt spisen!

2018 09 20 003

Snygga ekologiska produkter i fina flaskor har jag fått i present. Dressing och ett fröströssel, älskar sånt här! Snygga att ha framme och kul att testa lite nytt, perfekta gåbortpresenter om inte annat.

2018 09 20 036666666

.

Hej bloggen,

Nystädat kök, var sak på sin plats – check √

Enklast vore ju om man inte hade en pinal framme egentligen, men hur mysigt och hemtrevlig skulle det se ut på en skala ;P Jag gillar att ha lite saker på köksbänken, och fina flaskor med oljor, och kryddor framme vid spisen även om det blir flottigt snabbt och även fast man måste torka av dom titt som tätt. Men det är dessa små detaljer som gör att det blir lite hemtrevligt och inte alltför sterilt 🙂

Bakade en kaka häromdagen och toppade den med ett blomsterströssel. Hade aldrig hört talas om detta, innan jag fick en burk. Tycker det blev riktigt dekorativt.

.

2018 09 20 055

.

”Strösslet” är ekologiskt så inte farligt att äta. Smakar inget, men det luktar te om man kör näsan ner i burken tycker jag, haha! Kan ju användas på tårtor, kakor eller glass kanske.  Kom på nu att man även kan dekorera med det på en tallrik till en förrätt, eller efterrätt!

Df2cd459 62f9 4759 9ac2 87198047d1cb
Ingredienser

75 g smör
1 dl mjölk
2 st ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
citronskal rivet skal
1 msk citronsaft

Glasyr:
4 dl florsocker
1 msk citronsaft
1 msk vatten

Gör så här:

Sätt på ugnen på 175 grader.

Smörj och bröa en form. Smält matfettet och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt mjölkblandningen, vaniljsocker och citron. Rör till sist ner vetemjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Låt kakan svalna innan det stjälps upp.

Gör glasyren under tiden som kakan svalnar. Blanda florsocker med vatten och saften från pressad citron och ringla sedan över den svala sockerkakan. Dekorera med rivet citronskal eller som jag gjort här, med ekologiskt blomsterströssel!

.

2018 09 20 022

Strösslet är från ADD WISE, och deras produkter hittar ni hos Emelies butik, HÄR för den som är nyfiken! Finns massa olika lite roliga produkter med spännande smaker.

Nu är kl snart 14, och jag ska kila på ett möte om ett eventuellt stylingjobb framöver. På återseende hoppas jag!

Kramar Anna

.

 1. Ert kök är sååå snyggt! Älskar det!
  Använder ni vedspisen någon gång? 🙂

 2. Unni skriver:

  Gøy å følge deg, du inspirerer:-) Kan jeg spørre hvor teppene/mattene på kjøkkenet er fra?

 3. Emma skriver:

  Så fint du har ! Är lite nyfiken på hur ni trivs med det grå köket ? Vi ska börja med köksrenovering och står i valet mellan grått och vitt kök

 4. Jos skriver:

  Vart kan jag hitta stolarna? Ser så sköna ut

 5. God morgon,
  Drog med mig lite bakgrejer hem igår för att ha möjligheten att slänga ihop en kaka efter jobbet (i det fortfarande lite röriga ”målarköket”). Men sen hoppade jag det, då mannen hade köpt med sig bullar hem och tyckte vi kunde sitta och softa lite istället. ;D (Men bra att ha hemma, så man kan slänga ihop ngt när andan faller på; lite så är jag. 🙂 )
  Målarna har inte mkt kvar nu och jösses vad noggranna de har varit! De har målat allting som bara är möjligt att måla och fint har det blivit. När jag och A kom hem igår slog det oss båda att nu känns det som huset äntligen är ”vårt” liksom.
  Massor kramar!
  Rebecca

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..