Perfekta små spöken

.

Hej bloggen,

Vad tiden går, snart är det dags för Halloween, och det är väl kanske allra mest aktuellt för alla med barn i sin närhet. Annars hade i alla fall jag inte tänkt tanken att ”fira” detta. Men mina barn är ju födda och uppväxta med Halloween, för dom är det en helt naturlig del av hösten runt höstlovet, så jag har slutat vara en sån bakåtsträvare 😉 Nu glider jag istället mest bara med när det är dags för detta med läskiga spöken, skelett, spindlar och annat som hör Halloween till.

Marängspöken är kul att fixa hemma. Antingen som överraskning till barnen eller att baka dom tillsammans. Vet att jag tipsat om detta förut (gör ju dom varje år) men dom är busenkla att fixa och är perfekta att dekorera med när man ska bjuda på läskigt Halloweenkalas, fest eller fika. Extra plus är ju att man kan göra spökena i god tid före Halloween, bara att plocka fram när dagen är här. Förvara dom då i en burk med lock! Dock bör man ju fixa ögonen på spökena i nära anslutning tills man ska använda dom annars är ju risken att det blir förstört i burken.

Här hittar ni förresten ett inlägg från Halloween hos oss förra året, om ni vill ha lite inspiration!

.

Ingredienser

3 äggvitor 1 krm ättika eller pressad citron 2 dl socker 50 g mörk choklad

Gör så här; Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum. Droppa i ättika eller citron under vispningen (jag använder alltid citron).

Tillsätt socker under fortsatt vispning, och sluta inte vispa, vispandet ska ske under hela tiden. Det ska bokstavligt talat gå att vända upp och ner på skålen utan att något rinner ur när du är klar. Skeda ner smeten i en spritspåse, och spritsa ut små toppiga marängspöken på en bakplåt täckt av bakplåtspapper.

.

Starwoman/Anna Åberg

Baka i ugn i cirka 60 minuter. Låt marängerna svalna. Smält chokladen, doppa en grillpinne eller tandpetare i chokladen och sätt dit ögon på spökena. Eller så använder man en livsmedelspenna med ätbar sockerfärg, som jag gjort här och ritar på ögon, om man inte hinner kladda med chokladen!

KLART!

______________________