F ö r ä n d r i n g

.

Hej bloggen,

Antingen är man som jag, och ens hem är i ständig förändring på grund av ett intresse, som vilket intresse som helst. Eller så tycker man det är skönt när allt ser exakt likadant ut, år in och år ut 🙂 Men kanske känner några av er att nu skulle jag vilja ha lite förändring här hemma. Då ska ni få några tips på relativt snabba, och enkla medel som ger stora förändringar här:

Linn Herbertsson

.

De flesta element är inte direkt skapade för att tillföra en extra dimension i inredningen i våra hem. Jag kan själv tycka att gamla tjocka element kan vara vackra, men dom modernare varianterna av element är inte speciellt roliga att titta på. Ett elementskydd är ett toppenbra sätt att dölja både element och fula lampsladdar, och gör man som man gjort här på bilden, så får man på köpet en bredare fönsterbräda.

.

Ibland räcker det med att byta gardiner för att ändra känslan i ett helt rum. Därför är det den perfekta inredningsdetaljen när du vill ha en snabb förändring i ditt hem! Har ni hyfsade standardmått i takhöjd har märket Linum ett fint utbud av sammet, linne och en del skirare varianter. Deras längder brukar ligga på 290 centimeter, tips!

Svensk Fastighetsförmedling

Att måla väggarna i en kulört färg är ett roligt, billigt och snabbt sätt att få en förändring i hemmet.Dessutom är färg trendigare än någonsin! När man väljer mörkhetsgrad på färgen är det bra att titta hur mycket ljusinsläpp som finns i rummet. Prova er fram genom att måla direkt på väggen – färgerna ser alltid annorlunda på väggen hemma än på färgprover på ett papper.

Är man riktigt modig, som här målar man in både dörrfoder och golv- och taklister i samma färg, OCH taket 🙂 Superläckert tycker jag!

.

Osman Tahir för Nordiska kök

.

Går ni i tankarna att förnya ert kök och är osäker på var ni ska börja? Att lackera om sina köksluckor eller lådfronter är ett väldigt hållbart, effektivt och prisvärt sätt att förnya sitt kök. Köksstommar har ju oftast mycket längre livstid än luckorna. Köp nya snygga handtag eller knoppar & måla eller lacka om dina befintliga luckor så har du snart ett kök som känns nytt & modernt igen.

.

Claes Dalén

Att inreda med tavlor är banne mig inte helt lätt – men konst kan ge ditt hem ett lyft. Men inget sätt är ju ”fel” så länge du trivs med dina väggar, posters, äkta konst, hötorgskonst eller egenproducerat! Våga prova, flytta om och hänga grupperingar eller solitärer – kanske på otippade ställen, det kan avgöra dynamiken i ett helt rum.

Denna tavla från Luciana Ame hade gärna fått pryda någon av våra väggar här hemma!

_______________

Kram på er

/Anna