Årets julbelysning

93937038-8EDC-4CF9-9994-72F4371EA94E

.

Godmorgon,

Så välkomnar vi vecka 45, och nu är det mindre än fyra veckor till första advent. Än mindre dagar om man som jag tänkt fuska lite i år och börja med stakar och stjärnor något lite före 1 december, då jag kommer vara utomlands under första adventshelgen.

Jag satt igår kväll och scannade marknaden på lite nyheter bland adventsljusstakar och julstjärnor. Och här har ni ett gäng snyggingar som jag personligen tycker har det där lilla extra detta 2018!

FECE3374-A109-4DBC-BF40-197772229163
advent 1

Foto: Ellos

Denna adventsljusstake Gloria eller Glory, beroende på var du köper den, finns från 249 kr upp till 499 kr. Finns hos Jula (billigast), Ellos (näst billigast), och Mio (dyrast) Den finns säkert på fler ställen också. Ljusstaken är av trä och metall med 4 ljus.

 

advent 2

Foto: Ellos

.

Här är samma Glory fast i svart. Den har jag dock bara hittat hos Ellos hittills. Min favorit är just denna svarta av dom två varianterna, men båda är riktigt fina tycker jag. Metallbågen tillför verkligen det lilla extra till ljusstaken, riktigt fin!

.

155-46,155-47_MB_001

Foto: Star Trading

Denna stake från Star Trading ”Rut” är inte ny i modellen. Jag har den t ex sedan flera år tillbaka i vitt. Men det nya med staken är väl färgerna, inte sett varken greige eller svart tidigare. Superfina nya färger tycker jag. Nästan så jag vill måla om mina gamla stakar.

.

tindra_stor_brass_1_

Foto: Attvaranågonsfru


Watt & Veke är riktiga proffs på advent- & julbelysning tycker jag.  Dom kommer allt som oftast med snygga nyheter inför advent varje år. Denna bordsstjärna Tindra är tillverkad i stål med ett dekorativt hålmönster, finns i två olika storlekar

.

2239c07f-5230-4160-8e86-2bbea1638500

Foto: watt&Veke

Tindra finns även i svart!

.

ghjko876tr

Foto: Watt&Veke

Även denna adventsstjärna (som jag köpt 2 st av som ska upp i vårt bibliotek till advent) är även den från Watt & Veke, heter Eldig och jag spår att den kommer bli årets ”snöblomma”. Sååååå fin!

.

julius watt veke

Foto: Watt&Veke

Ja det är ju inte för inte, jag skriver att Watt och Veke är proffsen på julbelysning för även denna stående stjärna som jag tycker har det där lilla extra och som heter Julius kommer från märket. Fin att ha ståendes i ett fönster, men lika fin någon annanstans i hemmet. Finns även i två pastellfärger (mintgrön & rosa), dock är just jag personligen inte så förtjust i pasteller på jul men det är ju en smaksak!

.

ca249244-9158-4740-bd98-e5bb00d81674

Foto: Star Trading

Sist men inte minst, så kommer här en välbekant adventsstake, Milano från Star Trading, den har vi ju sett i ganska många år nu, dock är väl den svarta varianten en nyhet för året, tror jag i alla fall?!

.___________________

Man kan ju sammanfatta nyheterna för i år med ett konstaterande och det är att det ”nya” med 2018 måste vara att många stakar och stjärnor kommer i färgen svart. Kan låta dystert, men jag tycker det ser riktigt sofistikerat och snyggt ut med det svarta!

 Hittade ni någon favorit bland dessa nyheter?

2BD76A55-5A5A-40DD-863E-245797E76408

 1. Sofia skriver:

  Åh så sugen jag blev på Milano i svart, men var hittade du den?
  Tack för en fin blogg! Läst i många år

 2. Hilda skriver:

  Julstjärnan Eldig va mycket fin!!

 3. Den första ljusstaken Glory beställde jag häromveckan dock fick jag betala 599kr för min . Visste inte att Jula sålde dem oxå! Så kan det gå ibland!

 4. Louise skriver:

  Jag trotsade allt sans och vett och drog till Gekås, Ullared i helgen (en lördag i november – det var galenskap från första början, haha!) med förhoppning om att komma hem med två nya ljusstakar. De hade många fina modeller (några av de du har här i inlägget också) men så fort jag såg att Rut finns i svart så måååste det bli två sådana – och just det fanns såklart inte på Ullared. Får hålla mig i hemmet lugna vrå och klicka hem dem istället 😉 Kram

 5. Anneli skriver:

  Jag målade om gamla (guld)stjärnor i plåt för 3 å sedan. De blev så himla snygga i svart att jag inte sett röken av den sen jag visade dem åt dottern… 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..