Fredag 9 november

2018-10-31 073

Tänkt läsa in mig och lära mig mer om Champagne mer än att dricka det då, det är jag redan ganska bra på

2018-10-31 074

.

Godmorgon,

Mulet, och dystert väder, så startar denna fredag. Hela denna gångna veckan har ju gått i samma trista grå färgskala, och om man nu ska tro meteorologen på Nyhetsmorgon så blir det inte bättre i helgen heller, hmmm! November är verkligen inte en alltför upplyftande månad, ungefär lika kul som februari.. :/

Börjat knapra D-vitamin igen, brukar göra det under vinterhalvåret, fått för mig att det hjälper lite! Ni som är kloka, ger ni era barn vitaminer? Det gör inte jag :/  Tänkt att dom får i sig det ändå genom varierande kost, och dom är ute mycket mer än jag är om dagarna, men kanske ändå inte skadar att dom får lite extra vitaminer så om hösten/vintern, eller? Ger ni era barn vitaminer? Om, vilka är bäst? 🙂

2018-11-09 002

 

Bortsett från funderingar om vitaminernas vara eller icke vara, är mina tankar hela tiden i Falkenberg och sökandet efter 12-åriga Dante som varit försvunnen sedan i tisdags när han gick ut med hunden. Hunden kom tillbaka efter någon timma men inte pojken 🙁 Jag tycker hela denna händelse är sååå himla otäck, och jag får en riktigt obehaglig känsla i kroppen när jag tänker på det. Ingen har sett Dante sedan kl 17 i tisdags, sen är han bara puts väck borta… Hur är det möjligt..? Vilken fasansfull mardröm, som förälder själv kan jag inte ens föreställa mig vad föräldrarna går igenom just nu. Jag hade varit i totalt upplösningstillstånd.

Men det är fantastisk att se uppslutningen av alla dessa frivilliga och fina människor i och runt Falkenberg som hjälper till i sökandet dag som natt. Det är kärlek och medmänsklighet det.

Hoppas bara så innerligt att dom hittar dig oskadd Dante ♥

2BD76A55-5A5A-40DD-863E-245797E76408

 1. Linda skriver:

  Vi har fortsatt att ge vår 2,5 åring D-vitaminer nu under vinterhalvåret. Även pappan i huset äter det.

 2. Annie skriver:

  Vi äter D-vitamin hela familjen vintertid. Mjölk är ju D-vitaminberikad för att underlätta för befolkningen att få i sig det viktiga D-vitaminet – men ingen av våra barn tycker om mjölk. Så vi tar en tablett om dagen, en sån där med jordgubbssmak (smakar verkligen godis så inga problem att få i barnen). I övrigt tänker jag att man klarar sig långt med bra mat, men just D-vitaminet är ju svårt att få i sig på annat sätt. har hört att i Finland rekommenderas alla barn att äta D-vitamin, inte bara de små som i Sverige.

 3. Anna skriver:

  Ger mina barn alltid D-vitamin i tuggtablett under vinterhalvåret. Jobbat med kosttillskott i 10 år. Trevlig helg

 4. Yes även barnen behöver D-vitaminer säger jag. När vi växte upp gavs detta till 5-6 år, idag ändrat till 2 år. Men vi känner Stig Bengmark, sök på honom, och även andra som ger rådet att äta D-vitaminer i vårt klimat, vuxna som barn. Inget man kan få via kost. Finns en bra på apoteket D-vitamn 10 ug som du kan ge till barn, har jordgubbssmak. Brukar står i vanliga sortimenet, ej barnhyllorna. Finns en för vuxen som är på 20 ug.

 5. Nej jag ger inte barnen vitaminer, de äter en bra kost med mycket frukt framför allt så jag anser att det inte behövs.
  Önskar dig en trevlig helg! Här blir det ett glas fredagsbubbel ikväll, apropå champagne 🙂
  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..