L ä s t r ä n i n g

2018-11-20 019

.

Snart har vi en 8-åring här hemma, och han är peppad som sjutton inför detta. Bästa kompisen är ju född nästan exakt ett halvår före, så Maximilian har väntat febrilt sedan i maj på att bli lika gammal.

I skolan så kämpar han på med sin läsning, och det har verkligen gått framåt sedan i våras, men han kan bli väldigt frustrerad ibland och han tycker jag tjatar om att han ska lästräna även hemma. Vi försöker att läsa lite varje vardagskväll efter pyjamasarna kommit på.

Han kommer få dessa två böcker i present när han fyller den 19 november. ”Zombiepappan” och ”Elsa Lejon och hålet i örat”. Det blir perfekt för oss båda att läsa högt ur. Han börjar med högläsning för mig i några sidor och sedan tar jag vid stafettpinnen och läser vidare högt när han inte orkar mer. Så brukar vi hålla på, det är en mysig liten egenstund tillsammans bara jag och han innan sängdags 🙂

2018-11-20 020

 

Just nu är Maximilian på födelsedagskalas (maskerad) hos en kompis från skolan, Céline är på danslektion som alla andra lördagar, och maken han har tagit på sig städhandskarna och städar huset. Julie leker på sitt rum, och ja jag sitter ju här framför datorn, bra fördelning 😛

Ha en fortsatt bra lördag!

2BD76A55-5A5A-40DD-863E-245797E76408

  1. Zombieboken höll jag i häromdagen, tänkte på den till min son i julklapp men tyckte den verkade så sorgsen när jag läste vad den handlade om, men nu när du tipsar så ångrar jag mig lite för det kan ju vara bra för barnen att läsa om missbruk också slog det mig. Man kanske ska sluta linda in barnen i bomull så dom förstår att det finns barn som har det som barnet i boken.

    Tack för en bra blogg!

  2. Mina tvillingpojkar (som är lika gamla som din M) vi läser mycket böcker tillsammans. Viktigt för både att lära sig koppla av och för att arbeta upp ordförrådet. Gillar dina boktips och bokinlägg här på bloggen, både för vuxna och barn /Karin

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..