T i s d a g

2018-11-19 007

.

Godmorgon,

Ordningen återställd, svärmor har åkt tillbaka hem (blev tomt ♥) och barnen är tillbaka i skola/förskola. Själv ska jag iväg på ett möte som förhoppningsvis resulterar i ett jobbuppdrag 2019.

Nu är alla födelsedagskalas i familjen avklarade för i år, och nu blickar vi mot jul. Jag har dock lovat mig själv att tänka mig för, en, två och tre gånger i år och INTE köpa en massa småsaker bara för att det ska bli en hög med klappar. Det ska bli väl uttänkta och vettiga klappar under julgranen här hos oss 2018, för julklappar hör julen till, för barnen framför allt, men det har tyvärr en tendens att bli lite för många här hemma.. :/

Kan vi inte alla lova oss själva det att inte överdriva julklappsinköpen i år och alla år framåt också för den delen?!

 

2018-11-19 011

.

Bland dom bättre julklapparna för både stor och liten är böcker tycker jag. Någon klok person som sa en gång att det viktiga är inte VAD man läser utan ATT man läser! Så en bok anpassad efter den som ska få julklappen kommer finnas under julgranen här hemma.

.

2018-11-19 014

.

Jag körde ju med Yoga hemma ett tag lite sådär i smyg, minns ni att jag nämnde det för något år sedan? Kan meddela att det rann ut i sanden Men Yoga är en bra träningsform för att varva ner, borde gör det till en del av min vardag igen för det skadade verkligen inte. Nyttiga recept med mycket grönsaker, baljväxter, nötter och färsk frukt, och ett gäng yogarörelser hittar man i denna bok som jag fått i present (tack!) och det är en fin bok att ge bort till någon som är intresserad av just sånt här.

Nä hör ni nu rinner ju tiden iväg här ser jag, men vi hörs såklart snart igen.

På återseende!

Kramar

.

 

 1. Malin skriver:

  Du följer ju säkerligen @ellesklingen på insta men tycker de har en bra filosofi angående julklappar. Pengarna/kostnaden är inte de väsentliga och de satsar på 3 julklappar var till barnen, en som de behöver, en pedagogisk och en rolig/vad de vill ha. Reserverar mig för att jag kanske inte minns exakt rätt men något jag försöker tänka på. Och till dotterns kusiner vill jag hålla mig till max 2 paket för en given kostnad.. Dock kommer Clara få mer än 3 julklappar i år tror jag, men om man räknar bord adventspaketen (istället för en paketkalender med 24 paket) så kanske det landar på 3-4 iaf, varav ett den klassiska och ack så viktiga morgonklappen under granen.

 2. God morgon,
  Läser ifatt mig lite här och beklagar att jag inte sagt grattis till M tidigare, men GRATTIS såhär i efterskott! 🙂
  Mycket klokt att hellre köra få men bra julklappar! 🙂 Det borde fler tänka på. Har varit med där mottagarna liksom bara ”skottat” sig igenom julklappshögen och är så glad att vi tidigt satsade på kvalitet framför kvantitet, när jag växte upp. Det var tvärt emot vad de gjorde i andra familjer då, (som ju idag generellt har eskalerat ännu mer.) Det var måååånga är sen vi slutade byta julklappar med andra vuxna och jag och mannen brukar alltid ha ”presentfria kalas” om vi firar födelsedagen. Vi brukar säga att ”delta är presenten”. Vi köper hellre det vi vill ha när vi själva vill ha det, än att få en massa ”skit” vi inte behöver.
  Jag har också kört lite yoga hemma (oftast under vinterhalvåret) men det rinner ut i sanden för mig också. Jag vill idag röra mig mer och högintensivare, men jag borde väl komplettera med yogaövningar för övre delen av kroppens skull. Synd jag lätt tröttnar bara. 😉
  Massor kramar!
  Rebecca

 3. Tanja skriver:

  Haha! Ordningen återställd, svärmor har åkt hem!! =P

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..