J u l s t ö k

Saffransrutor1-1024x741
Saffransrutor1-1024x741
.

Tjingeling,

Har ni vaknat upp till en härlig lördag? Det har vi gjort, skönt att kunna ligga en vända och dra sig i sängvärmen för det första, även om man inte sover, så är det skönt att bara ligga och lura i sängen och bara ta det lugnt en sväng innan man går upp och tar sig den där första gooooda koppen med kaffe.

Idag är det en del julbestyr på schemat, bland annat ska vi göra julgodis är tanken. Minstingen i familjen har tjatat om knäck nu i veckor tror jag det hunnit bli så får väl göra en dubbelsats direkt Och så har vi en dansuppvisning (Célines) som vi ska iväg och kika på i eftermiddag, sååå spännande, hennes första, stora tjejen nu!!!

.

7E26AD20-A137-4796-9BF6-35D52DCD7FD3

Saffransrutor2-1024x670

Foto: Littledessert.se

Bakade ju saffransrutor igår som jag nämnde och några av er hoppades på recept! Så varsågoda; Små saftiga saffransrutor skurna i munsbitar till julens fikastunder eller varför inte som julgodis.

Kakan bakar man lätt och snabbt i och med att man bakar den i en långpanna Ursprungsreceptet kommer från Santa Maria.

.

Ingredienser

2 ägg
3 dl strösocker
200 g smör
1 påse (0.5 g) saffran
1.5 dl standardmjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 st morot

Glasyr
3 dl florsocker
1 tsk vaniljpulver
1 msk grädde
1 dl kokos

Gör så här: Använd en liten långpanna ca 23×30 cm. Lägg i ett bakplåtspapper och smöra det. Riv morot på den fina sidan av rivjärnet. Smält smöret.Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Tillsätt smör, saffran, morot och mjölk. Blanda mjölet med bakpulvret och rör försiktigt ner i smeten.

Häll smeten i formen och grädda i 175 °C i nedre delen av ugnen, ca 25 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper och låt den svalna. Ett tips om bakplåtspappret inte vill lossna, pensla pappret med kallt vatten så lossnar det lätt från kakbottnen

Glasyr: Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Rör om till en slät glasyr. Blir glasyren för hård så späd med vatten och om den blir för lös, tillsätt mer florsocker. Bred på glasyren på en avsvalnade kakan och toppa med kokosen. Skär kakan i 4×4 cm fyrkanter!

Klart att servera!

____________________________

2BD76A55-5A5A-40DD-863E-245797E76408

 

  1. Tack fina du för receptet!❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..