Sweets for the family

2018-12-18 020

Foto: Picasa

Bästa julgodiset enligt mig; knäck & trillingnötter

3FE6B0F4-AA05-43B4-9C62-592CBF8AC218

Här har ni lite bilder på tillverkningen av godsakerna häromdagen!

2018-12-18 021

.

Godmorgon,

Att fixa julgodis är ett av ”måstena” inför varje jul. Dock gör vi här hemma inte så där jättemånga olika varianter av julgodis, men knäck och trillingnötter är obligatoriskt på gottebordet! Sen brukar jag göra något mer, men det varierar. Inte bestämt vad det blir just i år, någon som har tips på något smarrigt julgodis?

Detta med att koka knäck, i år var det enklare än vanligt då jag investerat i en särskild ”tratt” (köpt på ICA) så man utan något som helst kladd och utan att man bränner sig kan fylla knäckformarna. Så fiffig grej  Har sedan tidigare år även en slev med inbyggd termometer, suveränt även den vid knäckkokning. Två riktiga supertips!

Brukar ni göra julgodis, vilken är favoriten?

.

2018-12-18 017

.

Det är nog tredje eller fjärde julen jag tjatar om hemgjorda trillingnötter på bloggen,m men dom blir bara sååå jäkla goda i o m att man rostar hasselnötterna först. Tycker dom blir bra mycket godare än originalet som fanns i den gamla Aladdinasken. Testa själva!

.

65976365-7E71-4C69-8EB6-475342C0256F

Ingredienser – ca 50 stycken

200 g hasselnötter
200 g mjölkchoklad
50 g mörkchoklad

 

Gör så här: Rosta nötterna i ugnen i ca 10 minuter. Lägg nötterna i en ren kökshandduk och gnugga av skalet. Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad. Blanda ner nötterna i chokladen och skeda sedan upp dem tre och tre på bakplåtspapper. Låt stelna.

Smält resterande choklad och doppa eller ringla chokladen över nötterna. Lägg på bakplåtspapper och låt stelna i kylskåp. Förvara i kylskåp i burk med tättslutande lock.

___________________

2BD76A55-5A5A-40DD-863E-245797E76408

 1. Susanne skriver:

  Hej!
  Jag fick smaka Krispkulor som en av mina patienter hade gjort, jättegoda!! Dem skall jag testa och göra nu innan jul o ge bort till familj o vänner.
  GOD JUL

 2. Maria skriver:

  Jag gör också trillingnötter varje jul. Leilas corn flakes crisp är ett måste och Matplatsens chokladdoppade lakritskola.
  Bountybollar och Rocky Road är också väldigt goda. Brukar inte göra knäck, men tänkte göra det till mannen i år.

 3. Louise skriver:

  Gott! Vi bakade hemma igår och gjorde det lätt för oss: skumtomtefudge, mozartkulor, pepparkakssandwich med Dumle och fyllda lussebullar. Men håller med dig och Amie här uppe: det är ju absolut roligast att baka det men allt går ju inte åt… Så idag plockade jag med en massa till kollegorna 😉

 4. Amie skriver:

  Klart jag gör julgodis, ganska mycket egentligen men vi äter sällan upp det.. Roligast att göra och mycket nyttigare än det man köper som många gånger är fulla av palmoljor och skräp.. Bästa julgodiset är Marabous mjölkchokladfudge, receptet fick jag hos Matplatsen en gång i tiden, den lakritskola med havssalt och knäck finns alltid på julbordet.. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..