Nu är det äntligen jullov!

2018-12-20 011

.

Hej på er,

Så har barnen här äntligen gått på ett efterlängtat jullov denna eftermiddag. Hämtade upp tre glada små solstrålar som tjoade i kör att ”nu är det jullov och snart kommer tomten” Dom är väl värda lite ledighet nu, i synnerhet Maximilian som kämpat på jättebra i skolan under hösten. Stolt mamma!

Gav personalen varsin liten påse med godsaker som tack för terminen som gått. Vi brukar göra det, inget stort men tycker ändå det är viktigt att visa uppskattning för jobbet dom gör med våra barn, både på skola och förskolan. Ibland har vi lagt ihop med andra föräldrar, men blev inte så i år. Det var väl ingen som orkade ta tag i insamling antar jag, och inte jag heller uppenbarligen

.

2018-12-20 007

Dom söta etiketterna i form av en julgranskula köpte jag på Ikea tidigare i höstas, likaså cellofanpåsarna och snöret! I påsarna; dragerade mandlar och små tryfflar, eller heter det praliner? Eller kanske är tryffel och praliner samma sak? Ja strunt samma, men ni fattar en liten boll med choklad och annat i, haha!

Blev så galet trött nu på eftermiddagen, inte konstigt kanske, för det blev kolmörkt lååångt före kl 15. Men snart inträffar vintersolståndet, (brukar ju infalla någon gång mellan den 21 och 23 december) och därefter så vänder det och går mot ljusare tider igen. Det är bland det bästa att veta att efter piken med jul och nyår så börjar det sakta, sakta blir ljusare igen, tjoho!

Ha en fortsatt bra eftermiddag och kväll!

 

2BD76A55-5A5A-40DD-863E-245797E76408

 

 

 1. Anna skriver:

  Vad fint av dig Anna att tänka på personalen!
  Arbetar själv i skolan och vet att det uppskattas. Behöver absolut inte vara något ”stort”, även ett litet kort räcker gott. Vi ”brottas” dagligen med att räcka till för alla elever trots dålig ekonomi. Det där ”lilla” gör att man när man går på jullov känner att man kanske ändå har lyckats….
  Att insamlingar, gåvor eller dylikt skulle ses som mutor på en skola är ganska osannolikt(även om en del kanske väljer att se det så). På en skola är det rektorn som tar beslut och för oss pedagoger är ALLA barn och föräldrar lika mycket värda med eller utan gåvor. God Jul!

 2. Sandra skriver:

  Det var bra att ni inte samlade ihop, det hade nog tyvärr kunna ses som bestickning och personalen hade tagit emot muta.

 3. Anneli skriver:

  Det ÄR verkligen mörkt nu men vintersolståndet är den 22.12 så redan fjärde advent har det vänt åt rätt håll 🙂

  Ser fram emot ett nytt bloggår med dig, så trevlig läsning.

  God Jul till dig!

 4. Ola skriver:

  Man minns själv när man gick i skolan och skulle gå på jullov.. Åh denna Julafton som man längtade till så mycket 🙂 Träffa släkten.. alla kusiner leka och ha skoj och känna den underbara julstämningen med alla. Inte minst all a dom stora förväntningarna när tomten äntligen skulle komma senare på kvällen.. vilka härliga minnen och vilken glädje.

  God Jul Anna till dig och din familj.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..