Hummercappuccino

.

Tjingeling,

Året börjar sjunga på sista versen nu hör ni! Sitter här och funderar på menyn till nyårsafton! Vi ska ha ett litet gäng vänner här på middag precis som förra nyår. Dock blir det inte riktigt samma personer så eventuellt blir det kanske copy cat på förra årets meny rakt av för det var så himla gott!!

Till förrätt hade vi då denna Hummercappuccino (soppa alltså), med västerbottenchips, en brödpinne och signalkräfta

.

.

Ingredienser

2 dl lättmjölk 5 dl grädde 2 dl vatten 5 msk hummerfond 2,5 msk tomatpuré 1 schalottenlök 0.25 purjolök 1 morot ½ dl matlagningsvin 30 g smör ½ tsk Worcestershiresås ev kött från 1 hummer

Gör så här; Skala och hacka lök och morot. Stek grönsakerna i smör i en kastrull. Tillsätt vin, hummerfond, tomatpuré, Worcestershiresås samt vattnet. Låt sedan vätskan reducera till hälften, och sila då bort grönsakerna. Tillsätt grädden och låt sjuda till önskad soppkonsistens.

Smaka av soppan, och tillsätt salt peppar och ev en gnutta socker enligt eget önskemål. Lägg i hackat hummerkött i botten på tallriken, fyll upp med soppa till 75% och spa resten av soppan i kastrullen.

Tillsätt lättmjölk i kastrullen och värm upp och använd stavmixer så att det bildas ett skum. Toppa soppan med ”cappuccinoskummet” och garnera med dill, ett chips gjort på västerbottenost, hummerklo eller som vi hade en signalkräfta 🙂

__________________

Tips till er som ännu inte bestämt er för förrätt inför nyår!

Ha en bra dag!