Lys upp fönstren

.

God förmiddag,

Och välkommen vardag 2019!

Välkommen även rutiner gällande både det ena och andra, för både stor som liten i denna familj, kan behövas nu! Jag känner mig riktigt peppad att få delta i detta nya år, att ta tag i saker och ting jag tänkt göra, och köra på så det ryker OCH jag hoppas ju såklart att ni vill hänga med mig här inne också förstås

Vet att många tänker på våren direkt efter det att julen städats ut. Jag önskar det vore så att vips knoppas träden ute i trädgården, och solens strålar värmde rätt efter nyår, men vi får tyvärr vara realister och inse att vi bor i Norden och att vi också därför kommer att få tampas med mer snö, kyl och ja ni vet det färglösa i naturen ett långt tag till innan vi kan säga hej till våren  Hmmm!

MEN man kan ju göra det lite härligt vårlikt inomhus med blommor, textilier och lysa upp tillvaron med lampor. Det gillar jag!

.

.

Efter det att adventsstakar och julstjärnor är undanplockade så behöver vi ju annan belysning, och vet att många denna tid på året är sugna på lite nytt i fönstren. Därför har jag surfat runt här på nätet för att kika efter ett gäng snygga lampor till fönstren, eller någon annanstans i hemmet. Glöm inte det där med man man ska ha fera olika ljuskällor i ett hem för att det ska bli allra bäst!

.

.

Carl-Johan är en riktigt maffig bordslampa med formen av just en svamp 🙂 Enkel i sina linjer och former, ett stort älsk på denna lampa som finns i svart, vitt och guld!

Höjd: 44 cm. Diameter Ø 50 cm. Material: Metall

.

Picasa

.

Bordslampan Milla, designad av det svenska varumärket PR Home. Riktigt snygg med en vacker rund design som finns i tre fina färger – opalvit, rökfärgat eller grönt. En riktigt fin inredningsdetalj i ditt hem. Denna lampa ingår i serien Milla som består av tak, fönster, bord och golvlampa.

Höjd 30 cm. Diameter Ø20 cm. Material: Mässing & glas.

.

De flesta känner igen den klassiska skomakarlampan, och visst påminner

Cobble

här från Cottex om just en sådan fast med en modern nyare design?! Tycker det är svårt att hitta hängande fönsterlampor, men denna lilla är sååå fin med sin lilla skärm av glas i vacker struktur och så detaljerna i antikfärgad metall.

Höjd 14 cm. Diameter Ø22 cm. Material: antikmässing & glas.

.

Picasa

.

Jag har nog en hang up på runda lampor med opalvitt glas, för denna bordslampa Esaias från Ellos Home med stomme av svartlackerat trä och just en opalvit glaskupa (lite likt ”Milla” ovan) blev jag förtjust i första gången jag såg den av en slump. Fin i fönster eller på ett sidobord tillsammans med annat fint. Me like!

Höjd 31 cm. Diameter Ø20 cm. Material: Trä & glas.

.

Detta är ju en riktigt elegant lampan i grå marmor och stor kupa i vitt glas från Bloomingville (Den har inget namn vad jag kunnat hitta?!) Denna vill jag ha (också, haha!) Perfekt i fönstret, i bokhyllan eller som hos oss hade den passat perfekt på hallbyrån.

Höjd: 27 cm. Diameter: Ø12 cm. Material: Marmor & glas.

.

Picasa

Little Fellow

bordslampa i organisk form, mäter 35 cm i höjd och är en liten och väldigt snygg bordslampa. Intressant möte mellan färgerna grönt till svart och silver. Lampfoten har ett koniskt avslut mot skärmen med mjuk form.

Höjd: 35 cm. Diameter: Ø24 cm. Material: Järn & mässing

________________

Så varsågoda där har ni ett gäng inspirerande lampor till vårens, hmmm ursäkta vinterns fönster menar jag 😉

Ha en kalasfin tisdag, så hörs vi.