Stoppa matsvinnet

.

Tjohej,

Kikar in en liten vända denna lördagsmorgon! Precis ätit klart lördagsfrukosten, och här har vi nu ett gäng peppade ungar då vi strax ska iväg och storhandla. Inte fullt lika peppade föräldrar inför den uppgiften dock men jag tror barnen endast ser den där lördagsgodispåsen framför sig just nu, därav peppen, haha!

Själv håller jag på med projektet ”Tömma frysen” sedan långt före jul, för att ta tillvara på allt man samlar på sig och verkligen äta upp det. Tycker det är lätt att man pular ner matlådor och annat i frysen och sedan ligger det där länge, länge tills man sedan kastar det. Men 2019 är året jag verkligen sluta med allt matsvinn och se till att vi från och med nu slänger så lite mat som möjligt! Det är ju egentligen ett ganska enkelt miljöval man kan göra själv hemma. Ett bland många andra såklart, men många bäckar små..

.

Matsvinnet är ju ett globalt problem och hur stort det faktiskt är förstod jag först när jag läste ett gäng siffror, bland annat dessa från sajten MatSmart. Sjukt ju och så finns det människor i andra delar av värmen som inte har något att äta alls.

Denna bild här under tycker jag visar bra hur man kan tänka när det kommer till bäst före märkningen! Tror vi är många som är snabba att kasta om det passerat bäst före datum på förpackningen!

Men nu ska vi tänka så här istället:

Picasa

Hänger ni med mig detta 2019 i ”kampen mot” matsvinnet?

Hoppas, för tror vi är många (inklusive jag själv) som borde skämmas över så mycket ätbart vi faktiskt slänger helt i onödan.

Ha en  riktigt fin helg, och på återseende!