E g e n t i d

.

Tjingeling,

Det här med egentid verkar ju ligga i tiden, eller vad säger ni? 🙂

Men jag tror att olika människor kräver olika typer av egentid och olika mycket av ”varan” (såklart, vi är ju alla olika) Jag själv kan tycka i vardagen att det räcker med en lugn stund med en tidning (t.ex. då Damernas Värld eftersom jag är lite partisk ;P) en kopp te och bara kunna få läsa den från pärm till pärm i lugn och ro.

Just den typen av egentid går faktiskt bra mycket enklare för min del nu när barnen inte är supersmå längre. Dom kan lätt sysselsätta sig själva stundtals utan problem. Ibland är dom dock heeeelt hopplösa och tjatar öronen av en om att dom inget har att göra, och det kivas. Men så andra gånger så kan dom leka tillsammans och ha sååå mycket egna idéer och lekfantasier så man blir helt lycklig och det är då man kan få sig en sådan där lugn och avkopplad stund i soffan.

.

Sen är en annan typ av egentid som jag uppskattar väldigt mycket; att få gå ut och äta middag tillsammans med några vänner (eller  kombinera med   ett biobesök), och då gärna på en helt vanlig vardagskväll. Det försöker jag och vännerna här i stan göra lite då och då, och det ger mig mycket positiv energi! Så dom stunderna vill jag absolut inte vara utan.

Sen såklart är de även kul att kunna komma iväg på en weekendresa någon gång mellan varven och bara få vara sig själv och inte behöva agera mamma. Men det är ju inget som man kan göra i tid och otid, eller rättare sagt; det är inget jag vill göra i tid och otid 🙂

Vilken/vilka typer av egentid är den bästa enligt dig?