Sommarnyheter

.

Hallå,

Årets sommarnyheter hos Ikea damp nyss ner i inkorgen! Glada, livfulla grafiska mönster signerade Lotta Kühlhorn och Malin Unnborn i samarbete med Textilgruppen & Papperian som Ikea själva skriver i sitt pressmeddelande.

Dock är dessa färger och mönster tyvärr inget som tilltalar mig alls. Jag föredrar bra mycket mer naturella och återhållsamma färger i trädgården och på balkongen. Här hemma får hellre grönskan i naturen, den blå himlen och alla blommor i rabatterna stå för det färggranna, och utemöbler och textilier vill jag inte ska sticka ut och ta så mycket plats om ni förstår mig rätt. Så ja då fattar ni att dessa nyheter inte riktigt stämmer överens för mig…

.

.

Men smaken är ju som baken det vet vi alla, vilket alltid är befriande, så det är säkerligen många som kilar till Ikea när vårsolen börjar värma för att roffa åt sig årets färgglada nyheter, även om jag nu inte kommer att hänga på låset detta år.

Vad tycker just du?

Är dessa nyheter hiss eller diss sett ur din alldeles personliga smak?

Förra årets sommarnyheter var däremot heeeelt i min stil. Om ni inte minns hur det såg ut då på alla pressbilder, kan ni läsa mitt gamla inlägg här igen. Så med tanke på det, så är det ju inte mer än rätt att det i år får bli någon annans stil som dominerar 🙂

.

Dock finns det några små nyheter som tilltalade även mig, som här möbelserien SOLLERÖN i mörkgrå konstrotting. Pall 700 kr, bord 900 kr samt fåtöljen 2 395 kr, 3-sitsoffa (detta är nog dock en 2-sits på bilden) 5 595 kr. Urmysigt bild förövrigt!

Som till exempel;

STACKHOLMEN

i betsad Acacia. Denna lilla palle/sidobord gillar jag och kan mycket väl se här hemma. Säljstart april 2019, priset kommer ligga på 299 kr

Paweł Szadkowski/FotoGraph

Bänken PRÄSTHOLM, vacker i all sin enkelhet, Pris 995 kr

.De grå betongkrukorna BOYSENBÄR avskalade och enkla, 59 kr för den mindre variant, som har måttet Ø15 cm, höjd 16 cm. Samt 99 kr för den större, Ø19 cm, höjd 22 cm.

OskarFalckPhotography

Sen är ju förra årets nyhet modulära soffan HAVSTEN (finns även som fåtölj) HIMLA SNYGG och den finns även i år i sortimentet. Passar lika bra inomhus som utomhus och storleken kan anpassas helt efter behov och utrymme, perfekt!

_____________________

Nu ska jag ut och pulsa i snön en vända, det får mig att längta än mer till sommaren!