Börjar veckan vegetariskt

.

Hallå där måndag!

Ny vecka nya tag som man brukar säga! Vågar knappt skriva att alla är friska och ska iväg var och en på sitt håll denna morgon, men så är det. Kanske kan vi få oss en hel arbetsvecka för omväxlings skull mot senaste veckorna. Jag håller mina tummar, och tår 😛

Det var flera av er som ville ha receptet på mitt hopkok av vegetariska ingredienser jag bjöd på förra veckan. Så varsågoda, denna vegetariska gryta är väldigt enkelt och snabbt går det och jag skulle tro att det dessutom är ganska nyttigt att stoppa i sig, win win!

Ingredienser

1 gullök 2 vitlöksklyftor 1 burk krossade tomater 1 burk kokosmjölk 1 burk kikärtor 1 burk kidneybönor Spiskummin Chiliflakes salt 1 Grönsaksbuljongtärning

.

Gör så här: Skala och skiva ner lök, vitlök, och fräs i lite olja tillsammans med spiskummin (snåla inte på spiskumminen hör ni det är den som gör mycket av smaken till denna rätt), och chiliflakes. Addera krossade tomater, kokosmjölk, samt buljongtärning, kikärtor, kidneybönor och låt sedan puttra under lock i ca en kvart, klart!

Servera med ris, eller bara tillsammans med en sallad!

________________________

Alltså jag skulle uppskatta jättemycket om ni vill dela med er av något gott och nyttig vegetariskt recept ni gillar! Jag vill gärna äta mer vegetariskt, men är rätt begränsad i tanken själv än så länge, så tips vore guld värt!

Ha en bra måndag, vi hörs snart igen!!