Drömmarnas stad

Godmorgon, 

Att vakna upp till ljudet av vågorna från Stilla havet och ha ut utsikt över milslång palmbeklädd bred sandstrand det är en riktigt lisa för själen så här i slutet av februari, när man kroppsligt sett som nordbo räknar med snö, is och kyla 🙂 Så har vi det just nu här vid Venice Beach där vi bor alldeles vid havet och här kommer vi nu bo tills vi flyger hemåt igen. 

Första natten här i LA bodde vi i Hollywood, ett stenkast från Walk of Fame, så nu har jag strosat på dom kända stjärnorna, och sååå lång gatan var, och såååå många walk of fame- stjärnor det var. Jag kände inte igen hälften av namnen 🙂

Vi har även traskat förbi kända Grauman’s Chinese Theatre, och Dolby Theatre, som förövrigt just nu rustas upp utanför inför Oscars’s galan som går av stapeln där till helgen Så det va fullt pådrag utanför med byggnadsställningar, vakter och gud vet allt.

Jag gillar verkligen Los Angeles, men det är en sjukt stor stad! Det förstår man dels när man kör på vägarna här och hur lång tid det faktiskt tar att ta sig från punkt A till punkt B.

Man upplever det det även uppifrån Griffith Observatory, där vi var igår. Där uppifrån utsiktsplatsen ser man verkligen hur utbrett och gigantisk Los Angeles är. Man har magisk utsikt över hela Los Angeles slätten, Hollywoodskylten, Downtown med sina höghus, samt Stilla Havet som en glittrande sträng åt höger! 

Jag förstår inte hur turister som kommer hit och inte har en hyrbil gör för att se saker. Då kan jag absolut förstå om man tycker en vecka är lite, om man ska gå runt och strosa och se ”allt” promenadvägen som man kan i många andra städer. Det går knappt inte här skulle jag säga, och det verkar finnas väldigt dåligt med både taxi och bussförbindelser dessutom. Så rådet är ju att hyra bil om man vill maxa sin vistelse. 

Även glidit runt i Beverly Hills, och BelAir, vilka hus (läs mindre slott) vissa har alltså Många hus ligger dock bakom gigantiska häckar så dom ”värsta” husen missade vi säkert p g a av det!

Nä nu är det frukostdags ☕️