Som jag längtat

.

Godmorgon,

Som jag har längtat efter en ordentlig kopp kaffe alltså! ”Har ni inte svenskt kaffe på hotellet?” har jag haft lust att fråga mer än en gång under resan, för kaffet over there, smakade inte gott, mest svagt och blaskigt, så körde mest te. Tycker inte dom hade en normal frukost heller, i alla fall inte på dom ställen vi bodde på. Mest sött, sött och mera sött och inte alls vad mina smaklökar vill ha på morgonen. Bästa va när vi gick ut och åt frukost på stan. Men nu är det vardag igen, och ordning och reda på alla fronter, och så även med maten!

Detta är min favvo-frukostmacka; ett grövre bröd med avokado, kokt ägg och lite salt och chili flakes för lite sting på toppen, såååå gott. Brukar varva frukostarna med antingen just detta, eller vanlig hederlig havregrynsgröt med hemkokt äppelmos (eller tunt skivad banan), mjölk och ett kokt ägg vid sidan av, och så den där kära koppen kaffe då, mums!

.

.Nytt frukostporslin flyttade in tidigare i vinter, vårt gamla porslin började bli rejält kantstött och gillar verkligen detta.

Koppen är urgo att dricka ur (väldigt viktigt, tillsammans med gott starkt kaffe då och inget blaskeliblask – haha!) och ja fint är det, lite rustikt så där!

.

.

Hur gullig är inte denna lilla äggkopp med tillhörande ”huva” i porslin till ägget så det ska hålla värmen 🙂

.

.

Porslinet är från märket är THG, med en massa olika koppar, muggar, assietter skålar och tillbringare, hade svårt att välja vad, så mycket fint! Vet inte om porslinet finns att köpa på nätet! Dessa är från en butik i Västerås, men här hittar ni alla återförsäljare.

.

.

Nu måste jag köra så det ryker här, slut på lata dagar! Har massor med måsten att ta tag i denna veckan, och mail-högen med har vuxit. Lite smått stressad, men ska försöka ta det systematiskt så blir det nog bra. Ha en fin start på veckan, på återseende!