Sova på linne

Tjingeling,

Är inte vissa saker lite roligare (eller mindre roliga) att köpa än andra saker?Underlakan är en sån produkt som jag personligen inte tycker är lika kul att investera i som själva påslakanet i sig. Underlakan syns ju knappt för det första Dock behövs även sånt här bytas ut ibland, särskilt när dom gamla börjar få allt fler håligheter som hos oss, inte snyggt!

Så det var högtid att satsa på nytt till maken och mig, och det blev underlakan i linne denna gång. Aldrig testat just underlakanen i just det materialet förut, även fast vi har påslakan och kuddfodral i linne sedan tidigare. Jag tycker ju mycket om sängkläderna i linne, så hoppas nu att även dessa underlakan blir sköna att sova på.

Nu har vi ”bara” ett gäng nya handdukar kvar på inköpslistan över saker som är mindre kul att köpa (enligt mig då). Svårt det där, vill ju att handdukarna ska hålla sig fina så länge det bara går. Brukar ofta köra med Lexingtons, dom är bra tycker jag, men nyfiken på något annat märke denna gång.. Tips någon?!

Så här ser våra gamla underlakan ut med små hål i numera, lyxigt va? Undrar om det kan vara kattens klor som gör dessa hål, eller om det är rent slitage, för dom är tvättade hundratals gånger, minst. Eller läskigaste tanken, om vi har ohyra som gnager kanske

Nu ska jag bara tvätta underlakanen innan jag bäddar med dom ordentligt (bara testade på en liten kant här) Kanske är onödigt och icke miljövänligt att tvätta dom först, men har väldigt svårt att bädda med nya sängkläder direkt från sin förpackning, tycker alltid det luktar skumt 🙂 Tvätta eller inte tvätta före användning av nya sängkläder? Hur gör ni?

Strax ska jag hämta Maximilian, han ska till tandläkaren en vända så här mitt på dagen. Dum tid, men viktigt med tandläkaren och särskilt för Maximilian som inte har emalj på sin ena kindtand. Han har fått den behandlad med något som man lagt över tanden för att skydda så gott det nu går. Men därför får han också gå en gång i halvåret till tandläkaren för extra kontroller för att se om det fungerar, annars kommer man bli tvungen att dra ut tanden framöver.

Ha en fortsatt bra dag, på återseende!