Ett barnrum blir till

Picasa

.

.

Hej svejs söndag,

Jag börjar nästan alltid mina olika små inredningsprojekt, oavsett om det är för egen del eller åt andra genom att utforma ett s k Moodboard! Det är ju ett slags kollage (som jag helst vill kalla det). Oavsett namnet man föredrar på detta, används det för att visualisera och kommunicera en idé. Man får en överblick hur det ska bli, smart är det!

Man kan samla allt på ett moodboard, foton, texter, skisser, färgpaletter, och materialprover, och det finns en massa olika dataprogram för detta. Jag kör dock med hederliga gamla Paint och klippa och klistra. Jag är väl en av få som fortfarande använder detta gamla verktyg

.

.

Så här ser det ut just nu när jag fått i uppgift att sätta ihop ett gäng finheter till ett blivande litet pojkrum. Väggfärgen i rummet som jag fick fria tyglar att välja, blev denna grågröna nyans från Nordsjö ”Deep Paris”. Fantastisk lugn och såååå behaglig kulör.

Rummet var tidigare helvitt, men den fondvägg med bilar på, men jag ville ha ett mer ombonat och mysigt barnrum, så denna nyans blev alldeles perfekt för att få till just den känslan. Nu ska jag bara invänta prylar och liknande så själva inredandet kan börja.

Ni ska få se bilder när jag väl är klar och om det blev som jag tänkte på moodboardet.

.

Förresten, när jag ändå nämner väggfärg, har ni sett dessa Colour Test? Dom kom förra året hos Nordsjö, men så smart förpackning med färg och mini-roller i ett när man vill provmåla – Smidigt

Ha en härlig söndag, och njut av helgen!