Perfekt vårsallad

.

Tjingeling måndag,

Jag tjatar plötsligt om påsken i vart och vart annat inlägg här märker jag, men påsk= vår och detta är en sallad som jag tycker passar perfekt att bjuda på under våren och särskilt till påsk. Antingen som en egen rätt eller som en fräsch sallad på en påskbuffé!

Den är med varmrökt lax på en bädd av späd sparris, rucola och babyspenat, toppat med pistaschnötter och servera med en krämig citron- och spenatmajonnäs.

.

Ingredienser – 4 portioner

Citron- och spenatmajonnäs

2 dl majonnäs 20 g babyspenat 1 citron, finrivet skal och tsk av saften 1 vitlöksklyfta, finhackad 2 krm salt 1 krm malen vitpeppar

Till salladen

4 ägg 50 g rucola 50 g babyspenat 1 broccolihuvud 1 knippe späd, grön sparris 600 g varmrökt lax 4 citronklyftor 1 dl pistaschnötter flingsalt svartpeppar, malen

Gör så här:

Citron- och spenatmajonnäs: Mixa ihop alla ingredienserna till citron- och spenatmajonnäsen.

Salladen: Koka äggen 7 minuter och spola av med kallt vatten. Blanda rucola och spenat och lägg upp på ett fat eller på tallrikar. Dela broccolin i små buketter och skiva stocken tunt. Lägg på tallrikarna. Koka sparrisen ett par minuter i lättsaltat vatten och häll av vattnet. Lägg sparrisen och laxen på faten. Garnera med citronklyftor och strö över pistaschnötter, flingsalt och peppar. Skala och dela äggen och lägg på salladen.

Servera med salladen med citron- & spenatmajonnäs.

______________________

.

Ha en bra start på veckan, ska imorgon ta och visa bilder från Malaga-resan för er som kanske är intresserade av detta!