Piffa upp äggen i påsk

.

Godmorgon,

Vi så har vi gått in i påskveckan, och kan säga att jag ser framemot att fira påsk. Vet att jag skrivit förr om åren att det inte är en högtid som tilltalar mig så mycket, om jag nu ska rangordna våra högtider. Men man är väl aldrig för gammal för att ändra sig, och i år har jag känt ett helt annat sug än tidigare, och kan säkert bero mycket på att barnen är så peppade.

Påsk för mig det förknippar jag bland annat med en herrans massa ägg i alla olika former, både som pynt och att äta morgon middag och kväll under påskdagarna. Det finns många olika sätt man kan piffa till dom. Måla dom traditionellt med vattenfärger såklart, men finns ju även ett gäng andra stilar man kan ha om man tröttnat på den färgglada vattenfärgs-varianten.

SÅ HÄR KAN DU PIFFA PÅSKÄGGEN!

.

Vad sägs om dessa vackra ägg i blå/gröna ägg med guldstänk?Jag tycker dom är alldeles ljuvliga, och kan mycket väl se ett gäng sådana på vårt postbord i år.

.

.

Man får till dom så här, genom att att koka upp rödkål i en kastrull, sedan lägger man i färdigkokta ägg i ”lagen” i x-antal timmar beroende på vilken nyans man vill ha!  1 timma, 2 timmar, 3 timmar eller 4 timmar boende på färgstyrka!

.

Sen kan man stänk-måla dom med lite guld eller annan färg så här, hur fint?!

Inspiration via HonestlyYum.com

En annan ljuvlig variant till påskägg är att måla ett sött litet ansikte på ägget med vanlig tuschpenna…

.. och sedan göra en liten krans där man binder vanlig brudslöja som man ju kan köpa billigt i blomsterbutikerna och virar runt en liten passande stomme man gjort av ståltråd!

Helt ljuvlig att titta på, risken i detta fall är ju att man inte vill äta upp äggen för dom är så gulliga 🙂 Inspiration via flaxandtwine.com

Alla dessa enhörningar man ser psom är så omåttlig populära bland barnen kan man ju göra sig en egen variant av enhörningsägg.

Inspiration via publiclivessecretrecipes.com

Brukar ni piffa till era ägg på påsk? Det är en av få påskiga-saker jag verkligen gjort år från år, och ska fixa även i år. Vad det blir det återstår att se, kanske något av dessa tre fina förslag!

Så nu ska vi kicka igång första påsklovsdagen.

Vi hörs snart igen!