Bland smink & borstar

Tjingeling måndag,

Kickar igång denna nya vecka med att ni får kika i min sminkväska en vända. Inte någon större förändring i den egentligen, jag är en vanemänniska och har i stort sett samma rutiner för ansiktet varje dag, sommar som vinter, måndag som fredag så inga större utsvävningar här inte

Börjar mornarna med att rengöra ansiktet och lägga på en bra ansiktskräm. Just nu kör jag produkter från Dermalogica. Därefter ska man lägga på en primer egentligen, men det gör aldrig jag, men är nyfiken. En primer sägs ju jämna ut huden för att skapa det perfekta underlaget, är mjukgörande och gör huden matt. Tycker dock att min hy funkar rätt bra utan, men om ni skulle tipsa mig om en riktigt, riktigt bra primer att investera i, vilken ska jag köpa?

.

Efter det att ansiktskrämen kommit på plats, lägger jag min foundation, och jag använder alltid detta foundationpuder till vardags. Det ger en matt och fin finish och är lätt att applicera. Testat t ex Bare Minerals, men jag föredrar faktiskt denna variant från Loreal, framförallt för att nyansen på True match är på pricken rätt för mitt ansikte (jag har 1D/1W Ivoire Golden). Mineralsmink är en jätteskillnad i känslan mot flytande foundation som jag använde förr. När jag vid få tillfällen idag använder flytande känner jag mig sååå sminkad så föredrar detta alla dagar i veckan!

Picasa

Jag färgar mina ögonbryn några ggr i månaden, men brukar även fylla i dom med en ögonbrynspenna från Lancome,Brow Shaping Powdery Pencil med borste men den kom inte med på bild inser jag, men ögonbrynen fyller jag i efter att foundation är på plats.

.

Jag gillar allra bäst ögonskuggor i bruna toner, men använder oftast bara ögonskuggor till fest. Kör för det mesta all natural på ögonlocken på vardagarna, men dom gångerna jag använder det blir det ofta denna bruna från Make Up store. Nyansen heter ”Monty” och är inte glittrig, gillar inte glittriga skuggor

Picasa

.

Till fransarna använder jag nästan alltid Lancomes Definicils length Mascara men testade denna variant från Loreal False Lash Superstar. En mascara i 2 steg, men den är INTE BRA!! Blir väldigt snyggt när man målar på om morgonen, men efter några timmar flagar det, och har man riktigt otur är man svart under ögonen fram på eftermddagen, så köp INTE  denna.

Jag ska så fort jag får tillfälle köpa Lancomes variant igen!

.

Ett solpuder, ett måste i min sminkväska, lätt att bara slänga på lite på näsan, i pannan och på kindbenen för ett solkysst resultat. Nuxe Company Bonzing Power är favoriten till vardagen!

Läppglans i riktiga sommarfärger, dessa två kombinerar jag just nu för en riktigt naturlig färg på läpparna. Den ena från Clarins, nr 02 ”Peach Nectar Otro” och Yves Rocher nr 13 med namnet Rouge Vertige Liquid Balm, och jag blandar alltså dessa båda. Först på med Clarins och sen duttar jag på lite av den rödare varianten. Vips perfekt nyans

Nu kör vi måndag, imorgon är det Valborg!