D o f t m i n n e

2019-05-05 001äöl

Älskade natur, jag är så tacksam att kunna ta in några kvistar från trädgården så här. Häggen blommar just nu, och jag älskar den doften. Den är ett av dom doftminnena jag bär med mig genom livet, just hägg, det doftar som jag minns mina barndomssomrar ♥

2019-05-05 021

Visst är det häftigt det där med doftminnen? Och hur vissa saker sätter sig fast i minnet genom en doft, och så kan man återuppleva det när man känner den där speciella doften igen många år senare.

Har ni någon speciell doft som får er att minnas extra?

2019-05-05 009

.

Godmorgon,

Tisdagen är i fullgång, och här har vi avklarat ett kvartssamtal (det heter nog inte så längre!?!) för Celines räkning tillsammans med förskolan nu på morgonkvisten. Tänk att det nu bara är några veckor kvar för hennes del att gå på förskolan. Snart dags för ett långt sommarlov, och till hösten börjar hon i skola och förskoleklass. Alltså det som kallades lekis när jag växte upp 🙂

Så igår eftermiddag var Celine och jag och hälsade på i nya skolan, och hon fick träffa sina blivande fröknar, och nya klasskompisar. Hon har ett gäng små kompisar från förskolan som kommer gå i samma klass, så hon känner redan några av barnen hon ska gå med, det känns lite tryggt. På torsdag morgon ska hon till skolan igen en sväng och då ska jag lämna henne ensam, spännande!

.

2019-05-05 020

Ja tiden den flyger verkligen fram. Maximilian börjar 3:an efter sommaren. Det är nästan galet så fort det gått från att han började förskoleklass och framåt…

Nu ska jag ringa några samtal och sedan ska jag sätta mig med ett gäng administrativa uppgifter som omväxling.

Simma lugnt denna tisdag den 7 maj ♥

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

 1. Anna skriver:

  Ett av mina starkaste doftminnen är en viss sorts avgas (!?), när jag känner den lukten slungas jag tillbaka till London och min tid som au-pair där!

 2. Sara skriver:

  Mammas parfym! Yves Saint Laurents doft ”Rive Gauche” förknippar jag starkt med henne ❤️ Hon använder den fortfarande, det är verkligen hennes doft, och jag kastas tillbaka till barndomen så fort jag känner den doften. Den har liksom hängt med hela livet ☺️

 3. Maria skriver:

  Doftminnen sitter verkligen som berget… Minns när jag kom hem från skolan som liten (är 42 idag) och vi hade mormorsbesök och mormors skinnjacka hängde i hallen. Doften av den jackan (skinnjacksdoft och mormors parfym) ihop med kaffedoften från ovanvåningen – det var min lilla mormor i ett nötskal. Hon gick bort för ett år sedan, 92 år gammal, men senast förra veckan blev jag stående i dörren hos grannen nästan okontaktbar i ett par sekunder när samma doft svepte förbi… <3

 4. Pia skriver:

  Doftminnen är underbara. Fascinerande att man som du skriver helt plötsligt förflyttas till just den platsen då minnet ”skapades”.
  Spännande att börja förskolan och härligt att hon redan känner några som ska gå i samma klass. Sånt underlättar ju alltid! Tiden går så fort, det är redan maj! Sonen har sin allra sista lektion på torsdag innan förberedelserna inför GCSE-proven börjar. Galet!! Varma kramar från öknen!

 5. Helen skriver:

  Luktärtor…..mmmmm…..doftar farmor 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..