Den blomster tid nu kommer

2019-04-28 022
2019-04-28 024

.

Hej lördag,

Bara för att senare delen av april var så himla solig och varm så tror man ju nästan att det gått längre fram på året än det faktiskt gjort. Det är bara 11 maj idag, och jag har inte planterat allt ännu i våra pallkragar. Inte varit väder för det nu det senaste då det varit så kallt, och t o m frost vissa nätter. Men blir lite stressad att grönsakerna inte är i jorden ännu, men tänkte råda bot på det som sagt här i helgen.

Jag har sedan några veckor tillbaka i alla fall planterat en mängd med luktärtor som förhoppningsvis ska växa och klättra upp i armeringsjärnen jag satt upp mot grannens häck som är lite gles på sina ställen. Så nu tänkte jag råda bot på glesheten med just luktärtor i blandande färger. Hoppas det blir lika fint som jag tänker.

.

2019-04-28 025

Blandade luktärtor blir det som sagt mot grannarna vid pallkragarna, och så ska jag planerat en låda med sommarblommor. Gjorde det förra året och det var så härligt att både se och kunna gå och knipsa och ta in ett gäng och sätta i vas. Så det blir en repris även i år.

Plus då sallad, morötter, sockerärtor, salladslök, rödbetor och chili 🙂

Odlar ni något?

__________________________

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

 

  1. Inspirerande! Jag ska odla i pallkragar för första gången, har tänkt sommarblommor i en, örter och grönsaker i en och jordgubbar i en:). Har du några generella tips för en nybörjare? Tack för en trevlig blogg!

  2. Louise skriver:

    Tomat! Vi hade tomater i överflöd förra sommaren och behövde inte köpa något från butiken alls. Magiskt!

  3. Pia skriver:

    Det finns ju inget mysigare än att skörda från sin egen trädgård, eller ta in färska blommor! Vi har vackra bouganvileabuskar ute och försöker alltid ta in några kvistar! Maken brukade odla chili förut, han köpte frön när han var ute och flög och vi hade ett helt växthus fyllt av olika chiliplantor och även andra grönsaker. Sedan torkade han dem och gjorde chutney och andra såser. Jag är inte alls lika aktiv i trädgården, men uppskattar en vacker trädgård. Luktärt är en av mina favoritblommor! Ha en fortsatt underbar helg! Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..