Mörkrädd

Picasa

Hej bloggen,

Julie har blivit mörkrädd ♥ Från att ha sovit hela nätter och somnat som en liten duvunge, så har hon plötsligt blivit en liten räddhare och ser spöken och hemskheter, i garderoben, under sängen och ja vid alla tänkbara ställen. Och hon vill absolut inte ha sin dörr till rummet stängd numera som hon alltid haft tidigare.

Men jag känner igen detta, då Maximilian var likadan under en period. Och ja han vill än idag somna med sin lilla robotlampa tänd i fönstret. Celine däremot har inte haft denna mörkräddhet alls, hon somnar och sover alltid i sin egna säng som en lite gris, medans både Maximilian och Julie kan komma tassandes in till oss vuxna på nätterna. Det gör Celine väldigt, väldigt sällan, så olika det är!

.

Nöjd liten tjej med sin fina lilla nattlampa.

Även om jag vet att mörkräddheten är en övergående fas, så vill man ju hjälpa barnet så mycket man kan, så dom kan känna sig trygga på sitt rum. Så dels har jag lärt Julie ramsan från Alfons; Stick du stygga spöke, för du finns ju inte! och så har vi investerat i en söt liten nattlampa i form av en stjärna som lyser om kvällar och nätter. Går på batteri, eller med sladd! Finns HÄR, för den som undrar.

Har ni barn som varit/är mörkrädda?

_______________________