Sommartecken

2019-05-12 015

Vad vi åt på vårt söndagsmys ser ni här, smarrigaste pajen med rabarber från trädgården!

2019-05-12 017

Nu blommar även äppelträden, så vackert att vi tog in en kvist, och nu ser jag på bilden här att det även hängde med en grön skönhet in Undra vart den tagit vägen sedan..

2019-05-12 002
.

.

Hej på er,

 I helgen som nu är ett minne blott, skördade vi dom första rabarberna för detta året, och så gjorde jag och tjejerna en en farligt god rabarberpaj. Kombon med syrliga rabarber och ett sött knäck-smakande täcke är bara sååå gott så jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva det i text så att ni förstår hur gott det verkligen är

Denna paj ni testa i sommar, om ni inte redan gjort det för receptet är ursprungligen från tidningen Buffé, så ska inte slå mig för bröstet och ta åt mig äran för denna goding! Kan tänka mig att man lika gärna kan använda annan lite syrlig frukt om man nu inte tycker om, eller har tillgång till just rabarber. Men för mig är det första tecknet på att sommaren är på gång just en rabarberpaj!

.

2019-05-12 007

Rabarberpaj med smak av knäck

.

Ingredienser – 6 pers

500 g rabarber
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
smör till formen

Till servering

Vaniljglass

Gör så här: Sätt ugnen på 150°C. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner tillsammans med de torra ingredienserna. Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred på smeten. Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg. Servera pajen ljummen med vaniljglass, sååå gott!

.

762AEC9D-B8AA-43FE-A9F1-DD272F1A7559

 

Helgen gick snabbt, och kan lite snabbt sammanfattas med att förutom pajtillverkning, har det handlat om barnkalas, fönsterputs, fika på stan, målningsarbete, trädgårdsfix, solsken, regn, hagelstorm, och en liten shoppingrunda i grannstaden Västerås.

Nu måste jag köra så det ryker, har två olika inlämningsarbeten som ska in idag, och jag har inte påbörjat något av dom ännu…

På återseende!

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

 

 1. Hilda skriver:

  Denna måste jag prova!!!

 2. Halloj i lunchtimmen,
  Vilka söta fikaflickor på bild! 🙂 Ja, knäckig paj är godast med rabarber, helt klart! Själva använder vi ett egetpåhittat recept, så inte riktigt likadant som det du beskrev här ovan, men väldans smarrigt, det oxå. 🙂
  Ja, tyvärr har vi inga rabarber växandes hemma, men brukar köpa på skördemarknad varje år, så har kvar i frysen. Dags att göra en paj igen kanske. 🙂
  Massor kramar!
  Rebecca

 3. Louise skriver:

  Mmm, bästa pajen! Livsfarligt att läsa om precis såhär innan lunch, haha. Och så himla vackert med blommande äppelträd.

 4. Emelie skriver:

  Läste rubriken och tänkte direkt ”Åh, rabarberpaj!” Och se, jag hade rätt Finns verkligen inget godare så här års. Har själv ingen trädgård men däremot generösa kollegor som delar med sig. En del är glada att bli av med rabarbern (galet tycker jag ) och jag kunde inte vara gladare över detta Kan passa på att tipsa om vaniljpannacotta med rabarberkompott, också så himla gott!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..