Grillpremiär!

Missfoodie

Hej på er,

Igår kväll hade vi grillpremiär för detta året (om man bortser från att jag grillade lammfilén snabbt på påskafton). Det måste vara en av dom bästa dofterna som finns, när grilloset lägger sig över trädgården, då är det sommar på riktigt!

Älskar doften både då den kommer från den egna grillen, men lika bra går det från grannarnas.  Jag kan bara sitta och lukta ut i luften lite likt Ferdinand gör på sina blommor i sagan!

.

Här ska ni få en smarrigt grill tips på grillade spett med haloumi och nektariner. Så gott att servera till både grillat kött, och fågel, eller bara som dom är för ett vegetariskt alternativ för dom som inte äter kött! Tycker också det är ett extra fint sätt att servera haloumin på!

.

Grillade spett med halloumi & persika

.

Ingredienser:

Grillspett 2 mogna persikor 1/2 rödlök halloumi 1 matsked olivolja 1/4 tsk havssalt 1/4 tsk svartpeppar Flytande honung Citron

.

Gör så här:

Låt träspetten ligga i vatten i minst en timma före ni gör spetten. Skär persikor, rödlök och halloumi i ungefär lika stora bitar. Trä på växlande persika, halloumi och lök. Pensla med olivolja och strö med salt och peppar . Grilla ca 2-3 minuter per sida, ringla över lite honung och citron innan servering, mums!

__________

Idag står det ett barnkalas för en kompis till Céline på schemat, så när Celine är på kalaset, tar vi en sväng och kikar på golv till köket! Ikväll bänkar vi oss framför Eurovision finalen och hejar på John Lundvik!!

Ha en riktigt härlig lördag oavsett vad ni ska hitta på!