I annonssamarbete med SIEMENS HOME

Kaffestunden

1F99837A-E23B-4101-8669-3C28E13C1133

Foto: Picasa

2019-05-31 054
4F070086-6678-4EA5-AE5D-4E083FD137A1

..

Jag älskar kaffe, det är en riktigt härlig och social dryck som skapar trevnad tycker jag. Min personliga relation till kaffet började redan som liten, både farmor och mormor drack alltid elvakaffe. Den stunden var helig, och jag minns än idag hur den härliga kaffedoften spred sig i deras kök. Det var något tryggt och trevligt över dom där stunderna när man som barn fick sitta med och lyssna till tanternas skvaller över sin kopp kaffe med tillhörande sju sorters kakor.

Numera som vuxen börjar jag alltid mina dagar med en kopp kaffe, vardag som helg. Det blir både en liten stund av njutning och ren uppladdning inför dagen. Ibland blir koppen på stående fot, ibland i lugn och ro, men oavsett måste jag börja dagen med en kopp för att det är så gott.

 

.

856DDD75-9ED5-4F4E-9CD5-CE4A3D384E74

 

Och numera kan jag vara min egna barista och göra det bästa kaffet hemma i lugn och ro med hjälp av Siemens helautomatiska fantastiska espressomaskin EQ.9Plus. Det är nu lätt som en plätt att få sig en kopp med perfekt kaffe hemma, smakar t o m godare än kaffet man köper på kafé tycker jag! Bara med en enkel knapptryckning får jag dagens första kopp, gjord på nymalda kaffebönor, och det blir lika gott varje gång.

Visste ni förresten att varje kaffeböna är unik, både i sin härkomst, rostning osv, och att det är just detta som ger kaffet sin speciella smak. Själva malningen av kaffebönorna är även den viktigt för att få bästa möjliga kvalitet på kaffet. Finare malda bönor som jag föredrar innebär att det tar längre tid för vattnet att ta sig igenom vilket gör att fler aromer extraheras ur bönorna för allra bästa smak.

.

D326BF1B-65CD-4E57-9288-0DABD5EB6CEF

.

 Styrka, intensitet, temperatur och volym på kaffe och mjölk finns förinställt, så med en knapptryckning får man en kopp enkelt. Men det jag uppskattar lite extra med EQ.9 plus är ”BaristaMode” där jag själv kan göra finjusteringar och göra min egna favoritkombo. Som ni ser här på bilderna sköts det genom en digital skärm med bilder.

Här kan jag själv välja styrka, temperatur, mjölk eller inte mjölk, samt vilken typ av kaffe jag vill göra. Och det går att spara varje unik inställning man gör så att jag kan gå tillbaka och få samma perfekta blandning jag själv komponerat, älskar´t!

.

2019-05-31 019

.

Jag tycker även om att kaffemaskinen har två separata bönbehållare. I den ena behållaren kan jag ha mina favoritbönor för espresson och i den andra kan ja ha bönor som passar perfekt till en Cappuccino. Dessutom mals bönorna i två separata kvarnar så att smakerna inte kommer i kontakt med varandra, och blandas som det hade blivit om det endast fanns en kvarn. Bara en knapptryckning så kommer kaffet som på beställning!

Med tanke på hur många olika varianter av kaffe det faktiskt finns att få i den här maskinen, så är jag glad att jag än så länge har min lilla snabb-guide tills jag lärt mig allt.

.

2019-06-03 026werthjk

Foto: Picasa

Summa Summarum; jag älskar denna kaffemaskin, det blir supergott kaffe varje gång, och till och med jag som kanske inte är den mest tekniska fattade direkt hur man ska göra för att få den där perfekta koppen kaffe ♥

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

 

 

 

 

 1. Eva skriver:

  Elvakaffe! Det begreppet hade jag nästan glömt men så var det ju mkt tidigare generationer jag dricker oxå kaffe varje dag men må till fre blir den första koppen på jobbet innan morgonmötet. Sedan blir det tyvärr många smuttar innan dagen är slut.

 2. Helen skriver:

  Skulle älska att ha en sådan. Måste få fråga: är mjölken riktig mjölk som hälls i någon kylbehållare eller är det pulvermjölk?
  Tack för en trevlig och bra blogg!

 3. Carina skriver:

  Hej! Har skrivit ett dm till dig på instagram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..