Sommartid

.

God förmiddag!

Så är sommarlovet igång, och vi startade med en liten sovmorgon. En halvtimma längre i sängen än vanligt blev det, sen tyckte någon att det var dags att kliva upp och äta frukost. Pappan i familjen har dock fått knata till jobbet som vanligt, och får göra i några veckor till innan det är dags för en gemensam semester på fem veckor!!

Jag drog runt en vända i trädgården igår kväll med kameran i högsta hugg, och kunde konstatera att det frodas på väl och växer så det knakar i alla hörn. Helt annat än förra sommaren, då allt hade blommat över vid denna tid och det mesta var så torrt och hängigt, bättre i år på så vis så man hinner med att njuta av allt vackert.

.

.

Favoriterna i det lilla blomsterlandet är dom vita doftpionerna, och den orientaliska vallmon som precis spruckit ut. Så vacker tycker jag!

Min pappa säger alltid att Vallmo är ett riktigt ogräs, men jag hoppas den frösår sig själv och sprider sig i trädgården för som sagt den är så vacker med sin rosa färg, stora fladdriga kronblad (eller heter det kronblad, blomblad?)

.

Stjärnflocka är en annan favorit i blomsterlandet

I den lilla köksträdgården med pallkragarna så växer det på bra också just nu, jag sådde ganska sent men ändå har det kommit upp fort.

Plocksallad, mangold, salladslök, rädisor, svartrot och morötter samsas i en pallkrage. I  en annan har jag bara sått blommor som jag kan plocka in fram i augusti, men dom har inte kommit så långt ännu, däremot växer sockerärtor väldans snabbt.

Gräslöken kommer varje år, i en annan pallkrage, för att inte tala om myntan, har både en pepparmynta och en chokladmynta som kommer lydigt varje år. Här snackar vi ogräs, kommer inte sakna mynta när det är dags att göra Mojito i sommar om jag säger så, det är ett som är säkert ;P

Bästa med dagen hittills förutom sovmorgonen och det lite lugnare tempot än annars, är att ställningsbyggarna är här idag och har börjat plocka ner den gigantiska byggnadsställningen runt huset. Ska bli så skönt när den är borta, slippa titta genom ett grönt säkerhetsnät när man kikar ut. Tror den stått här 6 veckor nu, kanske t o m längre än så, men snart är den en minne blott.

Ha en fin dag, här ska jag packa resväskorna. Barnen och jag drar på en liten tripp söder ut imorgon, mer om det då!

På återseende!