Bästa hemgjorda rabarbersaften

2019-06-27 032

Älskar vår nya uteplats, insynsskyddad och alldeles underbar där under det knotiga gamla äppelträdet som vi byggt in i trädäcket!

2019-06-27 008

Nykokt saft va det här, japp husmor är mitt andra namn, haha!

2019-06-27 038

Ljuvliga sol, tack för du kom tillbaka igen!

2019-06-27 010

 

Tjingeling,

Vad är somrigare än hemmagjord rabarbersaft? Klart det finns mer somriga saker man kan rada upp, men det är väldigt mycket sommar i alla fall tycker jag! Och det är lätt som en plätt att göra. Våra rabarber växer som ogräs i år, så för att ta vara på ett gäng stjälkar så kokade jag detta igår när regnet stod som spön i backen och vi inte kunde vara ute. Idag när solen återigen skiner så kunde vi sitta på nya uteplatsen och äta bullar och dricka den hemgjorda saften.

Jag tycker att den blir sååååå himla god, barnen tycker dock att köpt jordgubbssaft är godare låter dom hälsa till er som vill ha ett ärligt utlåtande, haha! Svårt att tävla mot BOB, och Önos tydligen 😛

.

,

2019-06-27 036

Foto: Picasa

Brukar ni koka egen saft om somrarna?

2019-06-27 016

.

Klassisk Rabarbersaft

 

Ingredienser

1 kg rabarber
3 dl vatten
4 dl strösocker

Gör så här: Skölj, ansa och skär rabarbern i bitar. Koka upp vattnet i en kastrull och lägg i rabarbern. Koka under lock tills rabarbern kokat sönder. Lägg en ren handduk i ett durkslag som ställs över en bunke. Sila saften genom den. Mät upp saften, koka upp den och rör ner sockret. Koka upp och skumma saften. Häll upp saften på rengjorda flaskor. Fyll ända upp. Sätt på korken och låt saften kallna.

Receptet är ursprungligen från ICA

____________

Testa detta om ni inte gjort förut!

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

 

 1. Hej. Jag brukar göra din andra saft där man kokar rabarber i en kvart utan att röra, silas av ock koka upp med socker och citronsaft. Gick åt enflaska helgen då barnbarnen var på besök. Urgod törstsläckaren.

 2. Malin skriver:

  Rekommenderar också rårörd rabarbersaft och jordgubb-fläder saft (kokas inte heller)! Testat göra jordgubb-rabarber? Smakar ju lite mer jordgubb och tror man kokar den också..

 3. Sanna skriver:

  Låter supergott!
  Har tyvärr gett upp hemmagjord saft då även mina barn gillar den köpta jordgubbssaften mest. Suck! 🙂

 4. Hej,

  Det fattas 4 dl socker/liter saft i receptet. Tack för en trevlig blogg, har följt dig sedan Femme-tiden.

 5. Eva skriver:

  Jag brukar göra rabarbersaft som är okokt. Skär rabarber i bitar, täck med vatten, 2-3 citroner i skivor samt 50g vinsyra . Låt stå i 48 h rör om då och då. Sila av o rör ner 0,5 kg socker per liter saft. Häll på flaskor som förvarad kallt. Det är så stor åtgång att jag aldrig har i atamon men det kan man om man vill. Detta får du prova!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..