ANNONS

Fullt hus & goda bullar

/

2019-07-01 011
2019-07-01 009

.

Tjingeling,

Idag har jag fullt hus här, barnen har små vänner på besök, så det är kids lite överallt skulle man kunna säga. Mysigt ändå, känner mig som en riktigt bullmamma denna onsdag, som tassar runt här och försöker inte ”störa”, men om en stund ska jag knacka på och bjuda på hembakta bullar och saft tänkte jag. Precis som jag minns att min mamma gjorde till mig och mina vänner när jag var barn ibland.

Jag och Celine bakade dessa kanelbullar i tisdags. Fick ett ryck och bara kände när vi vaknade; ”Varför har vi inga bullar i frysen, det är ett måste på sommaren ju??!” Så vi bakade en dubbelsats, och nu ligger det nästan 50 st bullar (vi hann äta ett gäng nybakade med iskall mjölk i tisdags också, så sjukt mumsigt) i frysen och snart ska jag tina upp ett gäng till barnen här som sagt. Jag ska mumsa i mig en bulle jag med, är det sommar så är det!

.

2019-07-01 013urfg

Foto: Picasa

Jag är förresten himla nöjd med denna söta lilla bricka i Bambu fsom jag hittade på Jysk häromsistens för 85 kr. Ett prisvärt litet fint och användbart fynd kan man kalla den, min lilla bricka 🙂

2019-07-01 014

Är ni sugna på att baka egna bullar, här är receptet som jag använt mig av med kardemumma i själva degen, och med fyllning av kanel.

Mumsiga Kanelbullar

.

Ingredienser – ca 25 st

Deg

1/2 paket jäst (à 50 g)
50 g smör
3 dl mjölk
1/2 dl socker
1 krm salt
1 msk mortlad hel kardemumma
8 dl vetemjöl

Fyllning

100 g smör
4 tsk malen kanel
1 dl socker

Pensling

ägg
pärlsocker

Gör så här:

Deg: Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°C. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt, kardemumma och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen i maskin tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.

Fyllning: Rör ihop rumstempererat smör med socker och kanel. Ta upp degen på arbetsbänk och kavla ut degen. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg bitarna i bullformar.  Låt bullarna jäsa under bakduk ca 20 min.

Pensling: Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°C, ca 6 min. Låt kallna på galler under bakduk innan de packas i påse eller burk med lock.

Såååååå gott med ett glas kall mjölk!

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

4
55

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00