Att äta utomhus

2019-07-06 004
2019-07-06 002
2019-07-06 001
2019-07-06 003

.

Tjingeling,

Detta med att äta utomhus om sommaren alltså, det är ju ett av det allra bästa just med denna årstid, håller ni inte med? Minus eventuella insekter då kanske som dyker upp som ett brev på posten när man ska sätta sig. Men duka upp fint och sedan sitta och njuta länge i skuggan, eller kvällssolen, gärna med något gott i glaset det är väl riktig livskvalité det!

Här hade jag gjort en kycklingsallad med en dressing med lime som jag bjöd på till lunch innan jag och väninnorna drog till Winery Hotell i lördags. Älskar just sallader på sommaren. Eller jag tycker om det vilken årstid det än är rättare sagt, men passar extra bra när det är soligt och varmt och man inte är så där bamsehungrig men ändå vill ha lite i magarna. Man kan ju variera en sallad i det oändliga!

.

2019-07-06 006

 

I just denna sallad hade jag blandade salladssorter, jordgubbar, körsbärstomater, gurka, kidneybönor, rödlök, fetaost, sockerärtor, vattenmelon, rostade solroskärnor samt marinerad sweet chili kyckling som jag stekt och låtit kallna innan jag blandade ihop allt på ett stort fat.

Dressingen gjorde jag på 2 dl lätt crème fraiche, 2 vitlöksklyftor som jag rev ner på rivjärn, saften från en halv lime, samt limezest från en hel lime, liiiite honung, samt salt och peppar, lätt som en plätt bara att röra ihop, smaka av och låta stå kallt tills man ska äta. Bara bra om den får stå och dra så man kan förbereda den.

 

2019-07-06 025

Och så här såg vi ut innan vi skulle åka mot huvudstaden, en bild för alla er som gillar det lite personliga 🙂 Det är Maximilian som tagit bilden på oss, han är bättre på det än far sin har jag märkt, haha!

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

  1. Ser jättegott ut! Håller med om att det är mysig att sitta ute när vädret tillåter. Här på Gotland (där vi är på semester på vår nyinköpta gård) är det dock jättetrist väder. Typiskt!
    Ha en fortsatt fin vecka ❣️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..