ANNONS

Det är sen gammalt

/

C791A8BD-2EB6-41ED-98C4-A0B3EF3BE206
0F4CF3AF-15C3-4ABD-9F27-0C2D5CAF145C

Zzzz

Tjingeling!

Jag har ätit mycket gott dom senaste dagarna, (och rört mig minimalt så känner mig uppblåst som en gris  men det är en annan femma ) Ätit flera Salade de chèvre chaud, ett måste i Frankrike det är sen gammalt om man nu som jag gillar getost! Gör det hemma ibland och sältan i osten tillsammans med lite söt honung på och knaprigt bröd, såååå bara jäkla gott!!!

Getost har dock inte alltid varit en smak som tilltalat mig men plötsligt en dag när jag testade så va det jättegott. Konstigt det där med smaklökar, men det var väl någon av er här inne som nämnde en gång att man byter smaklökar efter vissa år, sant eller falskt det vet jag inte dock

Gillar ni getost?

zzzz

CAC0BD62-0ECC-4DED-A7B1-B59315FC004B

En getost toast är ju superlätt att göra, och svår att misslyckas med! Testa!!! 

Zzzzz

Chevré Chaud

Ingredienser – 4 port

4 skiva(or) toastbröd
smör, till stekning
1 st chevre, 4 st skivor, ca 1 cm tjocka
2 msk flytande honung
80 gram bladspenat, el. annan späd sallad, t ex rucola
1 st röd lök(ar)
12 st cocktailtomat(er)
4 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
50 gram valnötter
flingsalt
svartpeppar, nymalen

Gör så här: Sätt på ugnen på grillelement och full värme. Stansa ut fyra rundlar av toastbröd som är ungefär lika stora som getosskivorna. Stek brödet på båda sidorna i smör. Lägg getosten på brödskivorna och ringla honung över osten, placera på plåt och sätt in mitt i ugnen. Gratinera tills osten har fin färg ca 4-5 minuter. 

Dela tomaterna och skala och skiva rödlöken. Lägg upp sallad och grönsaker på fyra tallrikar och lägg en toast på varje. Ringla lite olivolja och balsamvinäger runtom toasten och strö över valnötterna. Avsluta med lite flingsalt och nymald svartpeppar.

___________

Ha en kalasfin tisdag så hörs vi snart igen!

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

8
47

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00