ANNONS

Makalöst god skaldjurspasta

/

Spicy-One-Pot-Seafood-Pasta-With-Arriabbata-Sauce-10-1

Foto: killingthyme

.

Tjingeling lördag,

Hoppas ni har en riktigt härlig lördag, det har jag ☀️ Redan tredje dagen här i paradiset, för det kan man faktiskt kalla detta ställe, ett riktigt paradis. Njuter i skuggan under segelduken med en bok och barnen badar och leker. Céline har även knäckt koden att simma utan puffar här på morgonkvisten. Så mallig och stolt är hon med all rätt

Alltså det finns så himla mycket god mat! Jag vet inte vad jag gillar bäst egentligen, för det går inte att välja ut bara en typ av maträtt och säga rakt av att ”detta är min favoritmat”. För det växlar med årstiderna vad jag gillar bäst. Men man kan inte annat än att älska en ljummen sommarkväll, och en enkel, god skaldjurspasta Gärna med ett glas svalt vin. Mmmm sååå gott, vattnas i munnen när jag tänker på det! Och som grädde på moset ska man allra helst sitta utomhus när man äter.

Basen i denna pasta är gjord på en färdig tomatpastasås på burk. Perfekta att ta till när man har bråttom, tycker faktiskt att många såna såser är förvånansvärt goda. Men man kan såklart koka sin egna tomatsås även till denna rätt om man nu hellre vill det, men det brukar jag hoppa över 🙂

.

Spicy-One-Pot-Seafood-Pasta-With-Arriabbata-Sauce-13-feature

.

Makalöst god skaldjurspasta

Ingredienser 2-3 pers

Olivolja för stekning
4 hackade vitlöksklyftor
1 gullök
1 burk färdiga tomatpastasås
3 dl grönsaksbuljong
Pasta Linguini
salt och svartpeppar efter smak
8-10 scampi (godkänt fiskade)
8-10 färska pilgrimsmusslor
12 färska blåmusslor rengjorda

Garnering

Riven Pecorino
Färsk persilja hackad
chiliflingor (valfritt)

.

Gör så här:  Värm olivolja i en stor gryta. Tillsätt vitlök och finhackad lök i stekpannan och stek under omrörning tills löken har blivit genomskinlig; ca 3-4 minuter. Var noga med att inte bränna vitlöken, inte gott! Tillsätt en färdig pastatomatsås tillsammans med två 2 dl  grönsaksbuljong samt okokt pasta. Koka upp vätskan, och låt sjuda (rör om ibland) tills pastan är halvkokt. Blanda då i pilgrimsmusslor, räkor och blåmusslor; se till att skaldjuren är täckt med sås och pasta för att kokas jämt. Tillsätt ytterligare 1 dl grönsaksbuljong, och låt sjuda tills musslor har öppnat och räkor och kammusslor är ogenomskinliga och pastan är färdig. Håll ett öga på skaldjuren så att de inte blir överkokta, och sega. Servera omedelbart och garnera med lite färskriven Pecorino, hackad färsk persilja och ett färskt bröd.

Toppa med lite chiliflingor för extra hetta detta kan ju uteslutas helt om man inte gillar för stark mat 🙂

En riktigt smaklig måltid!

____________________

Njut lördagen!!

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

0
35

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00