Äta hemma

WS13B0456
3CB184AA-C666-4D2F-937C-C7C11AF48F52
7B86A424-01A0-4699-88AA-7CFE7B9F8D0D
28DA3034-D288-4D2A-9CF4-DFE124D467D9

 

Fhkllclkf

Hej på er!

Det första vi gör när vi kommer fram utomlands är att köra förbi en matbutik och handla. Jag ÄLSKAR att gå i matbutiker utomlands Inte hemma, det är mer makens grej att ränna runt på ICA, och Willys och leta erbjudanden, haha! Men utomlands finns så mycket annat kul att titta och smaka på, och handla tycker jag. Så, så fort vi lämnat flygplatsen så är vi och ränner runt i nån butik för att köpa lokalt kött att grilla, grönsaker, pålägg, bröd, chips och andra godsaker, frukt och såklart ingredienser till Sangria.

Sangria hör liksom Spanien till och är ett måste så fort man kommit fram, och det passar utmärkt att använda ett billigt 1 euros vin till det, och bara tillsätta sina favorit frukter och bär

.

WS13B0459
B1E2A48F-99CC-420D-A800-9A5706FF30AD

Det är så kul det där med hur olika vi människor är. En del älskar hotell med all inklusive, slippa ”tänka” en vecka, hämta det man vill äta och dricka när man vill i baren. Jag är tvärtom, älskar att förbereda, och laga mat när vi kommer utomlands. Grilla gör vi ofta, sitta i kvällssolen, se barnen leka i poolen (dom är ju heeeelt omättliga på den punkten) och bara äta i lugn och ro av det man lagat själv. Det är riktig semester för mig!

Visst är det kul att även gå på restauranger under en resa, vilket vi också gör, men dom allra mysigaste och minnesvärda middagsstunderna på våra resor är nog ändå dom ”hemma” runt vårt egna matbord. Såååå mysigt och avkopplande!

.

WS13B0446
.

Pizza Blanco med potats & sparris

.

Ingredienser:

1 sats pizzadeg
300 g grön sparris, färsk

6 kokta potatisar, skivad
2 schalottenlökar
200 g parmesanost
3 dl crème fraiche
olivolja
fint havssalt
svartpeppar, nymalen
ev 1 citron

Gör så här: Sätt ugnen på 250 grader eller så högt det går. Lägg en pizzasten på ett galler i mitten av ugnen (eller så kör du på grillen)

Forma degbitarna till runda pizzabottnar. Skiva potatisen. Hyvla sparrisen i långa remsor med en potatisskalare. Skiva löken tunt och riv parmesanosten. Bred 3 msk crème fraiche på en botten. Strö över parmesan. Lägg på potatis, lök och sparris. Kontrollera att ugnen är varm och sätt på grillfunktionen. Baka pizzan ca 5 minuter – den ska få rejält med färg. Ringla lite olja på kanten av pizzan och strö över mer parmesan. Salta och peppra. Servera gärna med citronklyftor.

________________

Önskar er en fin tisdag, på återseende!

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

 1. Sanne skriver:

  Håller helt med dig! bästa resan att gå runt i en mataffär och åka hem och fixa massa gott och bara njuta! slipper man fixa sig också för utgång 🙂 får jag fråga, kan du länka boendet på booking. ser helt magiskt ut! vi hyrde ett jättefint hus för två år sen men det finns inte kvar att hyra.

 2. Sara skriver:

  Jag har svängt i det där på sistone. Från att ha älskat charterkonceptet (dock utan all incl.) så har vi nu börjat sy ihop våra egna resor. Finns så mycket fina hus att hyra och det känns som att man får så mycket mer för pengarna! Och så skönt med just kvällarna, att äta hemma och inte behöva stressa igenom middagen för att barnen blir rastlösa på restaurangen Men sen är det något visst med stämningen på ett hotell också, där det finns massa andra barn, vattenrutschbanor, kvällsshower osv… Så än har vi nog inte varit på vår sista charter
  Njut semestern!!

 3. Carina skriver:

  Precis så känner vi också,därför köpte till slut vi för två år sedan en våning i Spanien Costa Del Sol.20 minuter från flygplatsen i Malaga och 20 min från Marbella i en lite mysig stad som heter La Cala de Mijas.
  Har fixat utekök på vår terass och våra nu vuxna barn älskar det!(vi med förstås) : )
  Kan flyga oftast från Västerås (där vi också bor) så himla bekvämt
  Kolla in min blogg http://www.ladymelange.blogg .se så kan de som vill hitta inlägg därifrån. Om man skriver in bloggens namn och Spanien så kommer nog en hel del inlägg fram.Just nu är vi här sedan tre veckor men på söndag ska vi hem till arbetet igen.

  Tack för en mycket mysig blogg Anna!

  Kram Carina

 4. Anna skriver:

  Såååå magiskt det ser ut!
  Å visst blir det roligare att laga på semestern, det håller jag med om.
  Längtar tills jag och ett tjejgäng åker till Mallis om en månad, ska bli galet härligt! Vi har hyrt ett hus tillsammans, så det blir garanterat lite sangria då 😉
  Kram Anna

 5. Louise skriver:

  Jag håller heeeelt med dig; det bästa är ju att få gå till en matbutik och plocka på sig precis det man vill ha. Jag springer ofta direkt till matbutiken också när vi kommer fram till en semesterort. Så också nu på denna semester. Sprang så fort att någon plånbok tog jag inte med mig, så mannen fick snällt pinna tillbaka till lägenheten vi hyrt för att hämta den, haha!
  Ha en fortsatt fin vecka! Här hemma börjar det bli gråare och gråare… Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..